Veckans blogg: The Bake Off

Hem Veckans blogg Veckans blogg: The Bake Off

Den här tidpunkten på året gillar jag verkligen då det är ljust när man kliver upp och någorlunda ljust när man går och lägger sig. Sedan är det underbart med alla människor som är glada och ler och hälsar glatt, vilket inte alltid är en självklarhet i en storstad som Stockholm. Nu kan vi även rota fram sommarkläderna och därmed kolla av om man fortfarande kan ha på sig plaggen man hade förra sommaren eller om man lagt på sig några kvalitékilon för mycket under vintern! Men oavsett väder och årstid så bloggas det hej vilt runt om i landet och återigen vill jag passa på att ge en stor eloge till alla ni bloggare som lägger ned tid på att inspirera andra. En av alla dessa inspiratörer är Linn Jönsson som driver The Bake Off. Läs mer om Linn och ta del av hennes snygga foton och härliga recept.

biskvier_och_cupcakes2_5526ba969606ee5f523594f5

 

Hejsan.
Jag är en 22 årig tjej som bor i Jönköping och jobbar i en klädaffär och i en delikatesschark. Jag har ett stort intresse för musik i all dess former och det har jag alltid haft. Har även ett stort intresse för bakning som jag har fått på senare år. Jag bakar några gånger i veckan när tiden faller på och jag lägger ned tid för att hitta recept som ger mig inspiration av att baka. Har alltid haft ett stort intresse för både bakning och matlagning och älskar det kreativa skapandet i det. Sedan är det härligt med de fantastiska smaker man kan få fram med lite ingredienser. Jag har även ett stort intresse för dans och träning, vilket gör att jag får mer energi på dagarna.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det var när jag slutade gymnasiet för tre år sedan som jag verkligen öppnade upp mina ögon för bakning. I bakning kan man verkligen experimentera och hitta på antingen egna recept eller göra färdiga recept ännu bättre. Men det bästa jag vet med bakningen är det kreativa arbetet. Det bästa jag vet att baka är nog Macarons och det är en process som jag har jobbat med i flera år och det har verkligen krävt tålamod. Man måste lära sig de små knepen för att man ska få dem helt perfekta. Sen älskar jag att baka cupcakes och tårtor i alla dess former. Älskar att använda frosting och göra det till de bästa och godaste smakerna man kan få fram.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag har en liten förälskelse i citron så jag hade nog valt en lemon tarté. Alternativt en riktigt god och saftig morotskaka, det finns inget bättre än en mjuk och saftig morotskaka med ett lager av cream cheese frosting med massor av kokos, för att göra den ännu fluffigare.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Mitt bästa dessertminne är nog när jag var i Paris för två veckor sedan och åt de godaste chokladcroissiant jag någonsin har smakat. Med flera lager av frasig smördeg och en mörk choklad i mitten av crossianten. Jag åt även en lemon tarté på den franska kedjan Ladureé som är ett paradis bara att få gå in i och kolla på alla otroligt vackra bakverk. Man har svårt att inte köpa allt som ligger på deras disk framför sig. De är kända för sina macarons och de är enligt mig helt himmelska.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Då skulle jag vilja bjuda in Linda Lomelino, Roy Fares och John Mayer. Linda Lomelino skulle jag bjuda in för att hon är min största bakinspiration och fotograferings förebild. Hennes bilder är så fantastiska och förtrollande på något sätt. Sedan är hennes bakverk så vackra att man tappar andan. Att få en åsikt av henne på någonting som jag har gjort hade varit så otroligt roligt. Roy Fares skulle jag bjuda i för han är också en stor förebild och bakar de mest fantastiska tårtor och cupcakes. Han har en mer amerikansk smak och det gillar jag, det gör också att han ser på bakverk på ett lite annat sätt. John Mayer skulle jag bjuda in för att han är min största idol rent musikalisk och jag skulle vilja bjuda honom på något jag har bakat.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
De vanligaste frågorna är att de tycker att bakverken ser svåra ut att göra och att de inte kommer kunna göra dem själva. Det bakverk jag väljer att göra ska alla kunna göra hemma. Jag vill kunna nå ut till mina läsare så att de finner den hembakta känslan i det jag gör. Sen frågar många efter glutenfria recept så det ska jag bli bättre på.

—————————————————————–-

dsc_0547_545f7a89ddf2b34cf5cde6f7

Raw Food Cheesecake
Recept: här

dsc_047_543d11ff9606ee02248c055c

Nutella Cupcakes
Recept: här

dsc_0569_551016f2ddf2b31c537a0837

Raw Mini Chocolate Cream Cakes
Recept: här

20150306-092210_54f96665e087c324fcfe1cb9

Homemade Snickers
Recept: här

biskvier_och_cupcakes2_5526ba969606ee5f523594f5

Limebiskvier med vit choklad
Recept: här

—————————————————————–-

untitled

Blogg: The Bake Off
Drivs av: Linn Jönsson
E-post:
 linnsan_jonsson@hotmail.com

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.