Veckans blogg – Toves Patisserie

Mitt namn är Tove Olsson och jag är 28 år gammal och kommer från Stockholm.  Jag arbetar som konditor och har gjort det i sex års tid. Har under den tiden jobbat på NK, Vetekatten och nu på Ritorno bageri och konditori. På fritiden umgås jag med min familj, vänner och min 2-åring eller tränar och leder danspass på Friskis & Svettis.  

Jag startade min blogg för cirka ett år sedan när jag var mammaledig och saknade bakningen för mycket. Sedan dess har intresset för att fota och dekorera fina bakverk verkligen växt och jag försöker baka och skriva recept så mycket jag kan. Nu väntar jag tillökning till vårkanten så bloggen har dessvärre blivit lidande de senaste månaderna då jag inte mått så bra men hoppas kunna ta igen det nu under hösten.  

Mitt intresse för bakning har alltid funnits där men det var för sju år sedan som jag förstod att jag ville börja jobba med bakning och började då plugga till konditor/bagare. 

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag tycker bäst om att baka moussetårtor, bakelser och tarteletter. Det har inte blivit så mycket sådant hemma då jag haft dåligt med frysplats men det hoppas jag kunna ändra på. Men det är sådant jag gör på jobbet och tycker är allra roligast. Älskar också “småpillet” i konditoryrket. Dvs dekor av olika slag.  

Hur ofta brukar du baka?
– Om jag bakar till bloggen har det under mina bra perioder blivit ett par gånger i veckan. Det blir oftast kvällstid och på helger för att få ihop det med familjelivet. Och om jag ska baka något gott endast för att äta blir det mer sällan. Slår oftast ihop det så att jag kan fota och skriva recept på bloggen med det jag sedan bjuder till exempel familjen på. En del äts upp men jag fryser in mycket och bjuder nära och kära på. Jag tycker det är ett återkommande problem med att bli av med allt som bakats.  

Vad är ditt bästa bakminne?
– När jag jobbade på NK så fick jag ta fram en tårta till äran av prins Oscar som skulle födas. Jag blev intervjuad av TV4 Webb-TV som kom till mitt jobb och tårtan var sedan med i nyhetsmorgon. Jag var ny i branschen och tyckte det var spännande, häftigt och såklart väldigt nervöst.  
Tårtan bestod av en browniebotten, svartvinbärsmousse, mandeldaquoise, svartvinbärsgelé och italiensk maräng om jag inte minns fel. 

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Jag beställer antingen sånt som jag själv gillar att baka för att se hur bakverket är gjord med smaker, textur, konsistenser och så vidare och i regel blir det moussebakelser eller tårta. Eller typ kärleksmums bara för att det är gott och för att jag väldigt sällan bakar sådana klassiska “hemmabakverk”.  

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Johanna Nordström, Mia Skäringer och My Feldt.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Nuförtiden hittar man så mycket inspiration överallt på sociala medier så det är svårt att välja men jag inspireras väldigt mycket av Maja Vase och Amaury Guichon men sedan finns det också många jätteduktiga hemmabagare som gör otroligt fina saker.    

.
Mandelbudapest med gräddkräm och jordgubbar

Recept: Här

.
Morotstårta med frisk färskostfrosting med smak av citron

Recept: Här

.
Mjölkchokladbrownie med jordnötskola och chokladganache

Recept: Här

.
Chokladfondantcupcakes med kaffefrosting

Recept: Här

.
Jordgubbscheesecake med jordgubbsgelé

Recept: Här

.
Blogg:
Toves Patisserie
Drivs av: Tove Ohlsson
Instagram: Här

Stort tack Tove för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.