Veckans blogg – Victorias bakning

Victoria Appeltofft heter jag och är personen bakom Victorias bakning. Kontot har jag haft i lite över ett år nu och där publicerar jag främst bakrecept, men jag slänger också in lite mat och generella tips i köket emellanåt.

Jag är 22 år gammal och bor och studerar i Örebro där jag pluggar mitt sista år på programmet medier, kommunikation och PR. Drömmen är att jag i framtiden ska kunna kombinera min utbildning med mitt stora intresse för mat. Bakningen har alltid varit ett av mina största intressen och det började likt många andra med att jag bakade chokladbollar varje dag efter skolan. Allt eftersom avancerade jag till att börja använda ugn och tog mig an lite mer utmanande bakverk. Som barn hade jag hade även min egna business nere vid vägkanten där jag sålde muffins och kladdkaka.

Instagramkontot startade jag för att få utlopp för min kreativa sida, samtidigt som det är superkul att dela med mig av mitt största intresse. Genom kontot får jag också möjlighet att träffa personer med samma intressen som mig.

Utöver bakningen och skolan spenderar jag så mycket tid jag kan med vänner och familj, till träning och med min hund Tito. Det blir inte alltid så mycket tid kvar, men det är så jag gillar att ha det.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag tycker mest om att baka bullar. Anledningen till det är för att du behöver lägga ned både tid och kärlek till degen för att få riktigt goda bullar. Det är en rolig utmaning tycker jag. 

Hur ofta brukar du baka?
– Det varierar! Ganska nyligen flyttade jag in i en lägenhet utan ugn, så det blir betydligt mer sällan nu. Eller ja, det beror väl på vem man jämför med. Minst en gång i veckan blir det. Jag kommer däremot aldrig göra misstaget att flytta in i en lägenhet utan ugn igen. Vet inte riktigt hur jag tänkte, haha! Allt jag bakar ger jag till familj och vänner. Det är nästan det roligaste för alla blir så glada när jag kommer med fika.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Jag måste nog säga alla julbak. Inget speciellt år eller tillfälle, utan mer känslan som infinner sig när man bakar och fixar i köket under juletider. I min barndom bakade jag alltid lussebullar tillsammans med mamma och farmor på första advent, det har alltid varit en mysig tradition. Det blir också alltid julbak tillsammans med vänner och det är lika mysigt varje gång. Jag längtar så mycket tills det är dags för allt julstök igen. Det är ju inte alls lång tid kvar nu.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Morotskaka.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Oj, vilken svår fråga! Men jag måste nog säga Leila Lindholm för jag inspireras så mycket av resan hon gjort för att komma dit hon är idag. Kristin Kaspersen får också mer än gärna vara med och fika för jag tycker hon verkar vara en helt fantastisk person och jag ser väldigt mycket upp till hennes mindset. Den tredje personligheten jag bjuder in är Johan Hedberg (Matgeek) för han är bara såå grym och inspirerande. Vill lära mig allt av dessa personligheter!

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag skulle säga i princip alla jag följer på Instagram. Det spelar ingen roll om det är en mindre eller större profil. Men några av mina favoriter är Elsa Billgren, Sofia Wood, Fikaplaneten, Gabriella, Surdegsgott, Frederikke Wærens.

Smulpajskladdka
Recept: Här

Daimkladdkaka
Recept: Här

Nougatrutor
Recept: Här

Kladdkaka med nutellafrosting
Recept: Här

Kexchoklad
Recept: Här

Blogg: Victorias bakning
Drivs av: Victoria Appeltofft
Instagram: Här

Stort tack Victoria för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.