Victoria Willén heter jag som står bakom den stora bak och matbloggen Victorias provkök. Den 28 november i år har bloggen faktiskt funnits i hela 10 år och många recept har det blivit under åren. När jag startade för 10 år sedan hemma hos en vän i Stockholm så kunde jag inte i min vildaste fantasi tro att den skulle bli så stor och att jag skulle hålla i den med samma glöd och intresse hela tiden. Men allt är tack vare er följare och läsare som dagligen sprider så mycket glädje och som uppskattar det jag gör. 

Jag bor i ett hus i Örebro tillsammans med min man och bakar som sagt i stort sett varje dag. Samtidigt driver jag (och min man) ett eget företag som heter Candymail.se som säljer godis/chokladlådor med personlig hälsning.

Jag är utbildad lärare och jobbar heltid på en förskola. Förutom allt detta som intresse så älskar jag att fota och försöker utveckla den ådran. Jag älskar att resa och besöka andra länder, gärna på en roadtrip med bilen och så gillar jag att träna både styrka, kondition och yoga. Promenader och frisk luft är även det ett måste för mig för att jag ska ligga på topp och må bra.

Sommaren tillbringas ofta på sjön, båten ligger i Vättern, en underbar sjö för både bad och fiske. På vintern har jag skidorna under fötterna då jag både åker utför och på längden. Om jag hinner med allt? Ja tydligen….

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Jag älskar att baka typ allt men är nog lite extra specialiserad på bröd och bullar med jäst. Kanelbullar, saffransbullar, semlor, matbröd osv. Jag gör kalljästa, nattjästa och vanligt jästa varianter, en salig blandning och så mycket gott blir det. 

Hur ofta brukar du baka?
– Ofta, det blir nog i snitt något varje dag. Jag brukar ofta göra en lite mindre sats så det inte blir så mycket, det som blir över brukar jag ge bort, antingen tar jag med till jobbet, tar med till vänner och familj eller bjuder grannarna. Det är alltid roligt att få bjuda.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Jag är uppväxt med nybakade bröd och bullar. Både mamma och mormor bakade alltid allt bröd själva. Jag har många härliga minnen och ett av mina starkaste och finaste minnen är att mormor alltid kom med nybakade bullar till mig när jag var liten. Varje morgon kom hon med en korg och i den fanns det kanelbullar till frukost (de var ju inte nybakade varje dag men världens godaste bullar).

Jag är uppväxt på kanelbullar och varm choklad och tänk att jag klarade mig fint på det också. Det är nog därför jag fortfarande promotar bullar till frukost.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Prinsesstårta eller en bulle, men det varierar såklart, burkar annars försöka ta nåt jag inte testat tidigare. 

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Åh, får man bjuda in hela familjen Wahlgren eller? Vet att några av dem i alla fall gillar bullar så det skulle nog passa fint då. Det verkar vara en underbar familj och det skulle nog finnas nåt roligt att prata om.

Finns det några personer som du hämtar inspiration från?
– Jag hittar inspiration överallt och försöker alltid göra en egen twist på allt. Kollar alltid lite extra när jag besöker andra länder men inspireras såklart väldigt mycket av våra svenska bagare och konditorer också. 

.
Kalljästa saffransbullar deluxe

Recept: Här

.
Kanelbullar i långpanna med krämig kanelfyllning

Recept: Här

.
Kalljästa donuts

Recept: Här

.
Brownie cookies

Recept: Här

.
Thebaguetter

Recept: Här

.
Blogg:
Victorias provkök
Drivs av: Victoria Willén
Instagram: Här
Facebook: Här

Stort tack Victoria för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.