Veckans blogg: Yummifood

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Yummifood

Det här med bloggkärlek har jag tagit upp tidigare och än en gång vill jag uppmana fler bloggare att sprida kärlek och glädje mellan varandra. Jag har genom åren hört från ett flertal bloggare som varit med länge att klimatet blivit allt tuffare sinsemellan, vilket är en tråkig utveckling. Att skapa recept, styla, fota och skriva inlägg är ett digert jobb som tar tid och som borde respekteras. Men så har vi det här med avund.

Det finns inga genvägar till snabba resultat, att sno andra bloggares recept och upplägg är inte schysst och ej heller att köpa följare och likes på Instagram, Twitter och Facebook. Respekt och förtroende är något man förtjänar och som oftast tar tid att bygga upp.

Jag har tidigare tipsat om Better Bloggers som är ett utvecklande och utbildande nätverk som verkar för en positiv bloggkultur, detta oavsett genre. Där samsas yrkesbloggare med amatörbloggare och det råder inga divalater mellan medlemmarna och inga frågor är för dumma att ställa utan man får tips och råd om det mesta som rör sociala medier. En riktigt bra plattform som förenar bloggfamiljen.

Då har det blivit dags för mig att släppa fram veckans blogg och denna vecka är det Yummifood som drivs av Linda Karlsson. I vanlig ordning spar jag inlägget i fliken ”Veckans blogg”. Ha en fin vecka och njut av sensommarvärmen.

14315874_10154417239043617_880791433_o

Linda Karlsson heter jag och bor i Falun med min snart 9-åriga son. Älskar mat & bak mer nu än någonsin, älskar hur mycket man kan utvecklas inom denna kategori hela tiden och det går aldrig att bli fulländad. Matlagning och bakning förenar människor och en dröm vore att få resa runt jorden för att lära mig mer inom denna kategori. Att bli inspirerad av andra människor, samt att få dela det i bloggen vore toppen av isberget. Så är det en resetidning som läser detta, ring mig ^^.

Min chokladpaj med saltad kolasås har publicerats på Vogue.com och jag har även medverkat i en mängd olika tidningar med recept samt reportage som Handelsnytt (några ggr), Kopparstaden (lokal bostadstidning), Pralin, Mitt Dalarna etc. Har även sökt till Sveriges Mästerkock ett år och fick inbjudan att åka ner till Stockholm för en audition men jag valde faktiskt att avböja.

Har även varit med i Cono Sur´s mat- & vintävling förra året där alla deltagare fick en fin kväll på Restaurangakademin på god mat & dryck samt att vi fick våra recept upptrycka i en folder som delades ut på mässor runt om i landet. Fick faktiskt precis en inbjudan för en ny härlig kväll med Cono Sur nere i Sthlm nu snart men som jag tyvärr inte kan gå på. Sen är det lite annat smått och gott som jag deltagit i men detta får räcka😉

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Ska jag vara helt ärlig så har bakning aldrig varit min grej men de har ändrats väldigt mycket och jag är en person som inte just har någon favorit bland baket utan jag gillar att testa nya saker hela tiden. Allt för att lära mig mer om olika produkter samt smaker. Jag försöker inte att vara inom en viss ram som t.ex. att ”bara baka paj eller bullar”. Jag försöker gå utanför ramen och göra saker lite annorlunda.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Kanelbullar är en stor favorit och då menar jag så där riktigt smetiga kanelbullar.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Ett riktigt bra bakminne var när jag bakade en chokladpaj fylld med saltad kolasås för cirka 1 1/2 år som sedan kom med i Vogue.com. Jag vaknade på morgonen och hade massa länkade inlägg som jag inte riktigt förstod från tweets och Pinterest. Sen fick jag se vart länken kom från och när jag insåg at det faktiskt var Vogue.com så dog jag av lycka:). Se inlägget här.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jamie Oliver, Anthony Bourdain och Padma Lakshmi. Skulle så klart kunna välja hur många som helst men hey, vilket gäng detta blev!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Ärligt så får jag inte så många frågor men det skulle i så fall vara vart man får tag i en produkt som jag kanske använt i något recept.

Chokladpaj 3

Chokladpaj med kola
Recept: Här

13102457_258379774511739_1799324591_n

Citronpannacotta med björnbär
Recept: Här

Dubbelchokladtårta 2

Dubbel chokladtårta
Recept: Här

13715146_1080360648717691_1136291574_n

Chocolate Mixed Cookies
Recept: Här

14073032_1142211285817360_387745774_n

Fattiga riddare
Recept: Här

—————————————————————–-

Blogg: Yummifood
Drivs av: Linda Karlsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Twitter: Här
YouTube: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.