Höstmarknad på Skillebyholm

Hem Dagens inköp Höstmarknad på Skillebyholm

Idag besökte Annie och jag den årliga höstmarknaden på Skillebyholm utanför Järna med fokus på ekologiskt, biodynamiskt och hemodlat. Hela området omgärdas av vacker natur med skog, ängar, skördefält och hav. Det är en stor marknad som brukar besökas av mellan 5-6000 personer varje år men den siffran lär ha slagits med råge i år enligt ett flertal utställare jag talade med.

img_4158edited

Utöver grönsaker, bär och frukt fanns det självplock av blommor, honung, sylt, saft, ost, kött, smycken, hantverk, keramik, korgar, bruksföremål, kläder och stengods. Järna bageri med nya ägarna Tina Fernlund och Marqus Östin sålde bröd och bakverk så det slog gnistor om dem och Järna Rosteri med ägaren Robin Wilson sålde kaffe i parti och minut. Även Järna glass och Saltå Kvarn fanns på plats. Örjanskolans elever såg i vanlig ordning till att trädgårdscaféets bord på cirka 10 meter vardera var fullproppade med diverse bakverk.

Området är stort och även om det var fullproppat med folk så brukar det alltid vara enkelt att finna sin egen lilla oas om man vill sätta sig ned och slappa ett tag. Annie och jag vandrade ned till odlingarna och satte oss vid en bänk under ett äppelträd och njöt av den vackra naturen. Givetvis passade jag även på att ta några foton med mobilen.

img_4164edited-minimg_4168edited-minimg_4153edited-minimg_4132edited-minimg_4141edited-minimg_4145edited-minimg_4148edited-minimg_8297editededited-min

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.