Veckans blogg: Heavenly Cupcake

Veckans bloggare är en veteran inom bloggsfären. Danielle Schill startade sin blogg Heavenly Cupcake redan 2008 och då var antalet mat och bakbloggar inte speciellt många i Sverige. Att ha en sådan passion och uthållighet under en så lång tid är beundransvärt och jag undrar stillsamt hur många recept Daniella hunnit dela med sig av under alla dessa år! Hon är duktig med att hantera sociala medier och utöver bloggen finner du även henne på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest och på YouTube. Heavenly Cupcake är vinnare av Matbloggsprisets kategori Bästa Bak- och dessertblogg 2015. Läs mer om Danielle och ta del av några av hennes härliga recept.

untitled6edited

 

Jag började blogga hösten 2008 efter att mina vänner och bekanta hela tiden frågade efter recept på saker jag bakat. Jag glömde alltid av vem som hade frågat efter vad och det var omständigt att mejla och kopiera. Men jag gillade att inspirera och dela med mig så jag startade bloggen för att lätt kunna hänvisa dit och bara behöva skriva ner allting en gång. Det fanns inte så många mat- och bakbloggar då men det var en snabbt växande genre och snart började helt främmande människor att hitta min blogg och mina recept. I början var jag mest fokuserad på att bara skriva recepten men genom åren har min egen stil vuxit fram och nu är texten och bilderna i inlägget ett lika stort utlopp för min kreativitet som själva bakverket. Så från att bara ha haft bloggen som receptbok så handlar det numera mest om att inspirera mig själv och andra till att testa nya saker.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Det kanske inte kommer som en överraskning att jag tycker allra bäst om att baka cupcakes. Det började egentligen med att jag alltid har älskat muffins och cupcakes kändes som en ganska logisk utveckling på det. Det som jag gillar med cupcakes är att de är så enkla och mångsidiga. Har man ett riktigt bra basrecept så kan man ändra och lägga till i all oändlighet. När jag testar nya saker och smaker så gör jag gärna det i cupcakes-format just eftersom jag experimenterat med mina basrecept så mycket att jag vet hur de fungerar. Sen är cupcakes alltid väldigt uppskattade av provsmakare och gäster. Utan att vara speciellt komplicerade så ser de maffiga ut, speciellt om man bakat många. Jag gillar när det är enkelt men ser mer komplicerat ut.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag är alltid ute efter att testa nya saker och smakkombinationer så jag beställer gärna något jag aldrig sett innan. När jag går ut och fikar så uppskattar jag att det finns saker som man kanske inte skulle tänka på att baka själv hemma. Därför går klassiker nästan alltid bort ifall de inte ser galet goda ut. Jag tycker annorlunda ingredienser är spännande så finns det något sådant på menyn så måste jag alltid ha det. Eller om det finns lite nyttigare bakverk för jag är alltid ute efter ny inspiration när det gäller sådant.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Det finns ju så många! Men det enda som sticker ut just nu är nog när jag skulle prova Swiss Meringue Buttercream för första gången. Jag slet mitt hår sent på kvällen för allt gick fel, smöret var slut och jag skulle presentera dessa cupcakes på radion tidigt morgonen därpå. Jag var så arg på mig själv för att jag alltid måste testa saker i sista stunden. Från en rinnig smet, till en konstig klumpig röra så efter över en timme hände plötsligt ett mirakel och krämen tjocknade och blev jämn och fluffig. Jag dog lite av lycka när jag provsmakade och började spritsa. Sedan dess är vi oskiljaktiga, marängsmörkrämen och jag.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag gillar när människor är passionerade över saker som betyder mycket för dem. Det inspirerar mig att vara mer passionerad i saker som betyder mycket för mig. Så jag skulle definitivt bjuda Jamie Oliver på fika. Det syns att han älskar att laga mat och att det betyder gemenskap och glädje för honom. Han har byggt hela sitt imperium på den passionen och det är något som jag tycker är riktigt inspirerande. En annan person som inspirerat mig mycket i mitt bloggande är Joy Wilson bakom bloggen och podcasten Joy the Baker. Hon har inspirerat mig i mitt skrivande och balansgången mellan att vara privat och personlig i sin blogg. Hon skriver ofta humoristiskt och väldigt personligt. Och så bakar hon riktigt fina saker dessutom. Den sista gästen skulle nog vara personen bakom Carte Noires receptvideoklipp. De är ren och skär konst och jag kan titta på dem om och om igen. Jag tycker de lyfter fram kemin och det fantastiska i vad som händer med några ingredienser och lite värme.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
Jag får oftast frågor om cupcakes. Det kan vara allt från unga nybörjare som inte vet vart de ska börja till mer komplicerade frågor. Ofta handlar det om hur man bäst bör lägga upp ett cupcakes-bak ifall man bakar till en större tillställning. Vad kan förberedas, hur länge håller det och vilken frosting är bäst osv. Ibland får jag förfrågningar på om jag kan lägga upp recept på något speciellt och då ofta något nyttigare eller allergivänligt.

—————————————————————–-

Vårtårta-01

Vårtårta
Recept: här

Jordgubbsgömmor-02-900x1350edited

Jordgubbsgömmor
Recept: här

Chocolate-Caramel-Pie-02edited

Chocolate Caramel Pie
Recept: här

untitled

Chocolate Caramel Cupcakes
Recept: här

Syltsnitt-05edited

Syltsnitt
Recept: här

untitled6edited

Att spritsa en enkel ros på cupcakes
Så här gör du: här

—————————————————————–-

Till sist ett klipp om hur du enkelt spritsar hjärtan i choklad.

—————————————————————–-

 Danielle_110901_2

Blogg: Heavenly Cupcake
Drivs av: Danielle Schill
E-post:
 info@heavenlycupcake.se
Facebook: här
Instagram: här
Pinterest: här
Twitter: @danielleschill
YouTube: här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.