Veckans blogg – i Köket med Anders

Anders Gustavsson heter jag som driver i Köket med Anders, vilket jag gjort sedan 2014. Jag bor strax utanför Uppsala med min fru och mina tre barn. Jobbar gör jag på Arlanda där jag lastar in bagage i flygplan.
.
Allt startade för ett par år sedan med Instagram då jag älskar att fota och dela med mig av det jag tillreder och bakar till andra. Efter ett tag dammade jag av systemkameran och började då ta bättre bilder och så startade jag en blogg där jag delar med mig av recept på mat, bakning och dryck. Allt har gått jättebra och nu har jag min Instagram och blogg som en liten sidoinkomst.
.
För två år sedan började jag med YouTube vilket jag tycker är det roligaste med det här, speciellt redigeringen. Det kan ju bero på min gymnasieutbildning som var inom tv-produktion men som jag aldrig började jobba med. Just nu har jag dock tagit en paus från min YouTube-kanal på grund av tidsbrist då det tar så otroligt mycket mer tid att hålla på med.
.
Jag drömmer om en egen liten matstudio här hemma så jag kan få mer tid att göra det jag älskar – nämligen att baka, laga mat, fota och spela in video.
.

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
– Bröd är det jag bakar mest av, det är ju så gott med nybakat bröd, men det blir även en del kakor och bakverk. Jag älskar att bjuda på hembakat så är man på fika hemma hos oss så är det nästan alltid hembakat.

Hur ofta brukar du baka?
– Jag bakar lite olika från vecka till vecka men 2-3 gånger i snitt kanske, ibland mer. Det blir sällan något över men isåfall åker det in i frysen.

Vad är ditt bästa bakminne?
– Oj svårt, men jag minns att både mormor och farmor alltid bjöd på så goda kakor och bakverk när man var hemma hos dem i yngre dar.

Vad brukar du beställa om du fikar ute?
– Det beror lite på vad jag är sugen på då, men en mazarin eller biskvi har jag svårt att motstå. Vill jag ha något mastigare så blir det en chokladtårta eller kanske en stor bulle.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
– Jag skulle nog bjuda in Ernst Kirchsteiger för att han är så otroligt bra på att snickra och piffa till det samt att baka, det skulle vara kul att snacka lite tips med honom. Sen tar vi Edward Bloom som jag tror skulle vara trevlig att ta en fika med. Slutligen skulle jag nog bjuda in rapparen Petter så att vi skulle kunna prata lite vin som jag skulle vilja lära mig mer om.

Finns det några personligheter du hämtar inspiration från?
– Bland annat Fredriks Fika, Fredrik Rosell samt Baka med Frida.

Brioche hamburgerbröd
Recept: Här

Chokladbollar
Recept: Här

Pepparkakscookies med grönmögelost
Recept: Här

Rabarberpaj med vit choklad och rårörd vaniljkräm
Recept: Här

Dinkelfrallor
Recept: Här

Blogg: I köket med Anders
Drivs av: Anders Gustavsson
Instagram: Här
Facebook: Här
YouTube: Här

Stort tack Anders för din medverkan🙏
Se fler veckans blogginlägg här
Och till dig som läser, sprid glädje och kärlek på nätet❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.