Veckans blogg: I köket med Anders

Dagarna blir allt ljusare, fåglarna sjunger och snart går vi över till sommartid. Kort och gott så är våren på ingång. Okey då, vi har fortfarande nyckfulla april framför oss så bli inte förvånad om det snart dyker upp onödigt snöfall. Veckans blogg tillhör Anders Gustavsson och jag är glad över att ha med honom då killar som bloggar om mat och bakning inte tillhör vanligheten.

Sedan jag började med serien veckans blogg i januari 2015 så har jag enbart haft med sex stycken killar. Anders blir den sjunde killen och han driver med framgång I köket med Anders där han bjussar på livets goda, nämligen mat, bakning och dryck.

Anders Gustavsson heter jag och det är jag som driver i Köket med Anders. Jag bor utanför Uppsala ute på landet med sambo och tre barn, varav en ganska ny som snart blir ett år, så det är fullt upp med barnen just nu. Jag jobbar inte med mat utan har ett jobb på Arlanda på rampen, det passar mig väldigt bra att jobba där då jag jobbar skift som jag trivs med, då jag kan vara hemma på vardagar för att baka och laga mat samt åka på en del event i Stockholm.

Från början var det inte tänkt att det skulle bli en blogg, jag startade mitt Instagramkonto eftersom jag gillade att dela matbilder och de som följde mig på mitt privata konto började tröttna på det.

Efter ett halvår startade jag bloggen efter påtryckningar av mina följare på Instagram, där delar jag allt som har med köket att göra. När jag hade drivit bloggen i ett år så kom en rolig överraskning då den utsågs av tidningen Mitt Kök till en av Sveriges bästa matbloggar, sen har jag även haft några recept med i den tidningen.

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Mest bakar jag vårt bröd här hemma, älskar nybakat bröd (vem gör inte det) ett tag var jag insnöad på surdeg, men burken sprack och sen dess har det inte blivit att jag startat nån ny, men ska väl ta tag i det snart. Annars tycker jag det är kul att baka fikabröd och godsaker, det är kul att prova nya saker, speciellt på sommaren med alla bär som växer ute i trädgården.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Oftast blir det nog en chokladtårta eller liknande, men vill jag ha något mindre väljer jag oftast biskvier, helst nån spännande smak. Eller varför inte mazariner som jag är väldigt svag för.

Vad är ditt bästa bakminne?
För två år sedan var jag med på ett matevent där jag va med i ett dessertlag med bl a Fredrik Gustafsson som är ett riktigt proffs på desserter och då gjorde vi en helt fantastisk dessert som bestod av äppleconnsommé, sparrisparfait, citron- och fermenteradvitlökscurd och maräng på koriander. Den desserten glömmer jag aldrig och det var en riktig smakexplosion i munnen.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Det här var en svår fråga men jag skulle nog vilja ta en fika med Gustav och Marie Mandelmann. Då kunde de lära mig allt om att bli självförsörjande, det skulle vara en dröm att ha en mindre gård och odla allt man äter. Sedan skulle jag även bjuda in Ernst Kirchsteiger, han verkar vara en trevlig prick som skulle kunna ge mig en massa bra tips på bakning och även snickeri som jag tycker är skoj.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare?
”Hur hinner du baka/laga så mycket mat” eller ”finns receptet på bloggen”.

Krusbärspaj med kokos och riven vit choklad
Recept: Här

Rödvinbärspaj
Recept: Här

Ungsbakad rabarber med citronglass och ingefärsmaräng
Recept: Här

Rabarbermuffins med crumble och vit choklad
Recept: Här

Chokladbollar
Recept: Här

Rabarberpaj i Omnia
Recept: Här

Blogg: I köket med Anders
Drivs av: Anders Gustavsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.