Äppelbröd från Lundbergs konditori

Hem Bra tips Äppelbröd från Lundbergs konditori

Det är som en drog för mig, vaddå undrar du? Jo, konditori Lundbergs sjukt goda levainbröd med ekologiska äpplen och fransk cider. Allt som behövs är en klick smör och en kopp kaffe eller te, thats it!

Lundbergs med anor från 1946 ligger i charmiga Gröndal och 2013 tog Per Olsson och Mattias Wallmark över stafettpinnen och driver sedan dess detta anrika konditori. I uppställningen finns även Moa Brink och dessa tre musketörer har massor av erfarenhet i bagaget. Per var medlem i svenska kocklandslaget 2005–2008 och vann Årets konditor 2003. Mattias rönte stora framgångar under VM i Paris 2012 tillsammans med svenska bagarlandslaget och han har även en silvermedalj från tävlingen Årets bagare 2014. Moa har tillsammans med svenska bagarlandslaget vunnit guld i tre kategorier (skådebröd, matbröd och söta bröd) i tävlingen Nordic Bakery Cup 2014.

IMG_8706editededited

De har i etapper renoverat konditoriet och förra året fick cafédelen en rejäl uppfräschning. Jag brukar ofta få frågor om vilka mina favoritfik är och Lundbergs tillhör definitivt ett av dem. Riktigt bra utbud av bakverk, kakor och bröd med överkomliga priser. På onsdagar har de halva priset på bröd och enligt Mattias har detta upplägg slagit väl ut sedan de började med det för några veckor sedan.

IMG_3493edited

Nu hoppas jag att de åter kör igång med Anders Oskarssons prinsesstaco som är så grymt god. Anders (Nilssons konditori i Oskarshamn) vann tävlingen Årets konditor i höstas och ett av Anders tävlingsbidrag var prinsesstacon, en hypad variant av den klassiska prinsesstårtan. Den är gjord av pistagebotten, skogshallongelé, smörbrynt mandelmassa, mjuk marsipan, krämig vaniljgrädde och citronkokta tapiokapärlor. Lundbergs var (vad jag känner till) det enda konditori/bageri som tillverkade Anders prinsesstaco i Stockholm i fjol. Om de åter erbjuder detta fantastska bakverk så kommer jag att hänga på låset men om de mot all förmodan inte gör det så kan du se hur man gör en prinsesstaco här.

Så vad väntar du på? Bege dig till Gröndal och ta en gofika på underbara Lundbergs och du, glöm inte att köpa med dig äppelbrödet, du kommer inte att ångra dig!

imageedit_1_8325596407

Lundbergs Konditori
Adress: Sjöbjörnsvägen 2
Telefon: 08-645 20 34
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.