Foto: Robert Kwok

Västra Gastronomiska Akademin har instiftat ett nytt pris till minne av kakdrottningen Birgitta Rasmusson som tyvärr gick bort i mars månad i år och vinnaren blev Conditori Nordpolen i Vara. Stort grattis.

Motivering: Conditori Nordpolen håller våra svenska kak- och bakverkstraditioner högt och levande. Conditori Nordpolen har länge varit en institution bland Sveriges konditorier för dess stora och framför allt utsökta utbud av småkakor.
Prissumman är på 50 000 kronor.

Juryn: Lars-Magnus Olovsson, Annelie Öster, Anders Rasmusson, Peter Halldin, Urban Nyberg, Gun Karlsson.

Glad och tacksam Per Larsson, Conditori Nordpolen. Foto Mats Rosqvist.

Övriga nominerade konditorier/bagerier
Vete-Katten, Stockholm
Tössebageriet, Stockholm
Olof Viktors, Glemmingebro
Nilssons, Oskarshamn
Stålboms, Falkenberg
Kampanilen, Göteborg
Bergs café

Västra Gastronomiska Akademin skall främja matkulturen i västra Sverige genom att uppmärksamma framstående prestationer inom akademins verksamhetsområden: kokkonst, servering, odling, förädling av livsmedel, praktiska såväl som vetenskapliga insatser skall kunna få uppmärksamhet och stöd. Akademin bildades 1995.

Birgitta Rasmusson.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.