Fikatips: Basta kvarnkafé

Ta med dina vänner och din familj till ett speciellt kafé i Ätradalen. Den gamla 1800-talskvarnen med sina kraftiga takbjälkar av vackert furu, metertjocka väggar av sten och vittrande murbruk ger dig en känsla av att vara långt tillbaka i tiden.

Basta kvarn är beläget alldeles vid Ätrans strömmande vatten där man vid vackert väder kan sätta sig ute på en av de gröna öarna som sammankopplas av små broar. Är vädret sämre är det mysigt att sitta inne i den gamla kvarnen med inredning av gamla kökssoffor och slagbord.

När du smält intrycket av den idylliska miljön kan du njuta av de stora räkmackorna och det goda hembakta kaffebrödet. Passa även på att mata fiskarna och besöka vattenhjulskvarnen som ligger strax intill.

Det är handikappanpassat både inomhus och utomhus. Du hittar Basta kvarn alldeles intill riksväg 46 i Blidsberg mellan Ulricehamn och Falköping.

Beskriv Basta kvarnkafé för dem som aldrig besökt er.
– Basta kvarnkafé är en gammal renoverad kvarn vid Ätran. Du avnjuter din fika på små gröna öar som omges av simmande regnbågslax, som både vuxna och barn finner nöje i att mata. Här finns cirka 160 sittplatser ute och ca 30 platser inne i kvarnen.

Hur ser ert sortiment ut?

– Vi är i huvudsak ett glasskafé med 24 olika sorter kulglass, mjukglass, pinnglass och även 10 sorters italiensk gelato som tillverkas bara några mil härifrån av Mullsjöglass. Här finns även en del smörgåsar, våra populära räkmackor och lättare kaféluncher. Det goda brödet och fikan kommer från vårt eget lilla bageri i Tidaholm, Nohrbergs bageri & konditori.

.

Varför skall man fika hos er?
– Svårslagen miljö ihop med fantastisk fika. I den mån det går använder
vi oss av lokala produkter så som Mullsjöglass, Stadens kaffe i Ulricehamn, grönsaker från närliggande gårdar från Grönsakshuset. Här säljs även honung från Rydins bigårdar i Blidsberg, knäckebröd, skorpor från Knäck o bräck i Falköping, sylter från Stockuts i Tidaholm mm.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Tycker absolut ni ska prova vår italienska gelato från Mullsjöglass. Vad sägs om hallon/lakrits eller kola/havssalt, våra två storsäljare. I fikaväg rekomenderar vi snickers-cheescaken bakad utan gluten från Nohrbergs som bara smälter i munnen. Och vår egen BASTA TOWER, en halvgrov brödkaka med ägg, äkta majonäs och 200 gram hanskalade räkor från Kosterfiskarn. Här finns något för alla.

Varmt välkomna hälsar Malin Stahm Arvidsson med personal✿❀

.

Basta kvarnkafé
Adress: Ulricehamnsvägen 4, Blidsberg (Cirka 47 km från Borås)
Öppettider: Måndag-söndag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram/hemsida)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.