Årets Nobeldessert

Hem Bra tips Årets Nobeldessert

2015-års Nobelldessert är en riktig skönhet, stilren och vacker. Även i år fick konditorn Daniel Roos förtroende att skapa desserten och om 2014-års huvudingredienser bestod av saffran och salmbär så är årets smaker kaffe och mandel i kombination med körsbär. Utgångspunkten är den vackra dessertskålen där Daniel utformat desserten som en majblomma.

Precis som i fjol så har de tagit fram en take-away vänlig glasvariant för oss vanliga som ej fick inbjudan till Nobeltillställningen. Första gången jag skulle köpa desserten på Teatern (vid Skanstull) så var den slutsåld men nu när jag åter besökte Teatern så fanns det ett flertal desserter kvar. 79 kronor får man betala och jag har hört flera i min omgivning som knorrar om priset och oavsett om man tycker det är dyrt eller inte så är smaken ljuvlig. Vid första tuggan kommer en ljuvligt god kaffesmak galopperandes och i mitten av desserten ploppar kärsbärssmaken upp som en frisk fläkt. En mycket välbalanserad dessert som ej är för sötsliskig och för min del så den ett snäpp vassare än fjolårets dessert. Självklart var jag tvungen att ta ett foto för att dokumentera godbiten och om du inte redan har testat årets Nobeldessert, gör det. Den finns att köpa på K-märkt samt på Teatern.

IMG_8896edited

Årets Nobeldessert består av en körsbärsblomma med kaffesmak, mandel och nougat-botten med krossade kakaobönor, browniebotten med espresso, vaniljpannacotta, kaffebavaroise, chokladcreme, körsbärsgelé. Chokladen till de röda blombladen är av typen Edelweiss 36% vit Rondo (Felchlin). Spana in Daniel Ross i klippet nedan från SVT.

Nobeldessert

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.