Jag tror nog många tyckte Björn Jakobson var lita galen som startade projektet och det tog honom tolv år från ax till limpa att färdigställa allt. Från början var det bara skog och en otillgänglig plats vid havet och att därifrån skapa ett sådan stor anläggning, få kommunen att dra nya vägar, avlopp och så vidare kräver enormt engagemang. Artipelag är på drygt 10 000 kvm och rymmer konsthall, evenemangslokaler, butik med egna designprodukter, café med bageri samt en restaurang.
Platsen är ett kapitel för sig med träbryggorna, tallskogsområdet och den vidunderliga utsikten över Baggensfjärden. Träbryggorna kommer du till via olika stigar som leder ned mot havet. Här kan du hitta din egen klippsats och njuta av den vackra utsikten.
På Artipelag arrangeras konstutställningar året om samt olika musikuppträdanden även om det nu i coronatider medför begränsade aktiviteter.
Restaurangen och kaféet håller mycket hög klass och är väl värd ett besök. Fiket tycker jag har fått sig ett enormt uppsving de senaste åren och chefskonditorn Annie Hesselstad och c/o gör ett fantastiskt jobb. Annie har även medverkat på Desserttrender 2020 som jag publicerade på min blogg i vintras.
Till Artipelag tar man sig med bil, buss och båt (Strömma kanalbolaget). Läs här för mer info.
Bådan café & konditori (Artipelag)
Miljö/omgivning: Natur
Utomhusplatser: Ja
Utbud: Bakverk, bröd/smörgåsar, sallader, mat
Robbans bästa tycker
+ Allt tillagat och bakat på plats
+ Bra råvaror
+ Mysigt utomhusfik
+ Kulturmötesplats
+ Skog och hav
☞ Promenera på naturstigar/träbryggorna. Sätt dig vid klipporna och njut av havet
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar