I Saltsjö-Boo i Nacka driver Frida Tham och Erik Bergström ett litet gemytligt hantverksbageri i en matkällare från 1800-talet. Gårdsbageriet är en kulturbebyggelse kring Boo Herrgård, alldeles där södra inloppet till Stockholm ”Stäket” mynnar ut i Baggensfjärden.
Bageriet är litet där utbudet varierar men de har alltid surdegsbröd, bullar och gott kaffe! Oftast finns det även biskvier, småkakor mm. På fredagarna lagar se mat, mycket grönsaksbaserat i säsong och så kan man ta ett glas vin till och sätta sig i trädgården. Med jämna mellanrum sätter de fart på vedugnen och bakar pizza. Det brukar även anordnas kvartersmiddagar och vinprovarmiddagar.
Bageriet ligger i ett villakvarter så det vimlar inte av parkeringsplatser men ett par bullkast bort ligger Boobadet (precis vid Boo herrgård) med parkeringsmöjligheter. Under den varmare årstiden rekommenderas även att köpa med sig fika från bageriet och bege sig ned till badet/bryggan. Vid ångbryggan brukar även strömmingsvagnen stå.
Boo Gårdsbageri
Adress: Djurgårdsvägen 58, Saltsjö-Boo/Nacka.
Öppettider: Fredagar: 12.00-17.00 med mat, öl/vin, fika och bröd.
Lördagar: 11.00-15.00 med bröd, bullar och bakverk. Stängt övriga dagar. Se aktuella nyheter och öppettider på Instagram.
Hemsida
Facebook
Instagram
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar