Med jämna mellanrum tipsar jag om bakböcker här på bloggen och nu har det åter blivit dags att lyfta blickarna på en kommande bok – Bröd, bullar & kakor med Johan Sörberg.

Johan Sörberg har en lång och gedigen meritlista från såväl nationella som internationella tävlingar och har tidigare varit landslagstränare för bagarlandslaget. För den breda allmänheten är han välkänd som domare i tv-serien Hela Sverige Bakar. Johan har tidigare även drivit Riddarbageriet och Rivalbageriet i Stockholm och driver nu Svart/Verkstan på gården i Trantorp där han bor.

Foto: Erik Olsson

Boken på 288 sidor innehåller 80 recept. Från rostbröd till finskt rågbröd – och massor däremellan, exempelvis levain, baguetter, kavring och knäckebröd. På sötsidan dignar det av godsaker: wienerbröd, mazariner, pepparkakor, rulltårta, sockerkaka, syltgrottor och kolasnittar är bara ett axplock. Och vetebröd, förstås. Här finns mängder med råd och tips och dessutom bildserier som tydligt visar de handgrepp vi hemmabagare behöver. Boken förväntas finnas i handeln från den 26 april. Du kan provläsa boken här.

Johan Sörberg
Bageri: Svart/Verkstan
Adress: Stora Hult Trantorp, Eskilstuna
Öppettider: Öppet lite då och då. Aktuella dagar/tider finner du alltid på Instagram/Facebook.
Johan Instagram

Tips, lyssna även på Mjöl & Brödpodden från Warbro kvarn från april i år där Johan Sörberg medverkar. Johan guidar oss bland surdegar och stenmalda grödor och hans passion är att baka med stenmalet mjöl. Lyssna här.

Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson
Foto: Erik Olsson

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.