Bullar & Bröd vinnare av Årets Chokladbakelse

Årets Chokladbakelse som gick av stapeln i går på Bak- & Chokladfestivalen vanns av Bullar & Bröd och kreatören bakom bakverket är Montadar ”Montis” Kanbar (bronsmedaljör i tävlingen Årets Bagare i år). Den stiliga chokladbakelsen består av en browniebotten med mjölkchokladcrunch, saltkola, chokladmousse, hasselnöt och en citruspuck.

Stort grattis Bullar & Bröd och till ”Montis” för den härliga chokladbakelsen och den lär finnas till försäljning hos dem på Valhallavägen 65.

Tävlingen som arrangeras av Stockholms bagare och konditorer är enbart öppen för bagerier och konditorier som är medlemmar i branschföreningen Sveriges bagare och konditorer. I år hade arrangören begränsat antalet bidrag till enbart tio stycken vilket är synd då det tidigare år varit betydligt fler bidrag som medverkat.

Jag tycker att Årets Chokladbakelse borde få en mer framskjuten position med betydligt bättre framförhållning till de tävlande så att de kan förbereda sig på ett optimalt sätt.

Mitt förslag är att inte lägga tävlingen samma dag som Årets Konditor utan en eller två dagar senare under pågående mässa. Alternativt flytta tävlingen till Sthlm Food & Wine i november.

Själva testet i sig är inga konstigheter där juryn på förhand inte får reda på från vilket konditori som varje bakverk kommer ifrån.

Kriterierna är utseende, smak och teknik och man tar även hänsyn till om bakverken går att producera i en snabb och effektiv takt för att sedan säljas i butik.

Resultat
1. Bullar & Bröd
2. Tössebageriet
3. Lundbergs konditori

1. Bullar & Bröd
Browniebotten med mjölkchokladcrunch, saltkola, chokladmousse, hasselnöt och en citruspuck.

2. Tössebageriet
Krispy crumble-botten med mandel, kola-cremeaux, havtornskräm, mjölkchokladbavaroise, chokladchantilly, karamellglaze.
Ovanpå inlagda havtorn, havtornsås och havtornsflarn med färska blommor.

3. Lundbergs konditori
Crispbotten på Piemonte-hasselnötter, Valhrona Manjari-chokladcrème, svartvinbärssylt, Manjari-chokladmousse.

Chokladbakverken finns till försäljning för allmänheten hos respektive konditori/bageri.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.