Dagens boktips – Bullar med Daniel Lindeberg

Hem Aktuellt Dagens boktips – Bullar med Daniel Lindeberg

Jag brukar ofta få frågan vilket bakverk som som jag har som favorit och jag brukar alltid svara bullar för handen på hjärtat, finns det något som är godare än nygräddade bullar? Jag gillar alla slags bullar men kanelbullen är fortfarande min absoluta favorit. Kardemummabullar är också goda och har också ökat kraftigt i popularitet de senaste åren.

Bullar har ju också funnits vid min sida ända sedan barnsben och som liten gosse så var det dagens höjdpunkt att få ett glas saft och en bulle att njuta av. Så är det än idag fast nu har jag bytt ut saft mot kaffe^_^

Min kärlek till bullar har också gjort att jag de senaste två åren genomfört ett kanelbulletest för Stockholmsområdet där jag testat bullar från 51 stycken bagerier och konditorier och under den aktuella testperioden brukar jag smälla i mig runt 100 bullar.

En som fått bra betyg i mina tester är Daniel Lindeberg som den 18 september släpper sin nya bok – Bullar. Boken innehåller 40 recept på bullar uppdelat i fem kapitel utifrån grunddegarna: vetedeg, wallondeg, briochedeg (och kavlad brioche), croissantdeg och saffransdeg. En del tips och trix utlovas också i boken som kommer att vara på 168 sidor. Boken finns att köpa online på Adlibris, BokusAkademibokhandeln eller i din lokala bokhandel från och med nu på fredag.

Till vardags driver Daniel Lindeberg Bageri & Konditori i Orminge/Nacka.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.