Dagens boktips – kakfatet

Petrus Jakobsson som sedan 2012 driver bageri Petrus har nyligen släppt sin andra bok, kakfatet. Förutom recept på klassiska kakor som syltkakor, kolasnittar, mjuk pepparkaka och toscakaka – alla i Petrus versioner – finns här även modernare varianter som salted chocolate rye cookie, Maryland cookies, salta kex till ost och marmelad och som bonus fantastiska brödkakor som tekakor, hålkaka och rågkaka.

Boken är på 143 sidor och som jag varmt rekommenderar. Min fru Annie och jag har sedan länge sagt att Petrus bakar väldigt goda, smakrika och rustika kakor och nu har alla hemmabagare möjligheten att ta del av recepten. Jag kommer garanterat baka mig genom flera av recepten under hösten.

Du kan beställa boken på Bokus, Adlibris, CDON.

Petrus har tidigare jobbat på Valhallabageriet i 2 ½ år, praktiserat på Riddarbageriet, varit med och öppnat Utöbageriet och jobbat som chefsbagare hos Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad. Sedan 2012 driver han tillsammans med sin fru Alexandra det framgångsrika bageriet Petrus på Södermalm i Stockholm. Petrus har tidigare gett ut boken Bageriet: bröd, bakverk & kakor.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.