Den 5 maj släpps boken Smörgåstårtor och Smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström som är frilansande matskribent och projektledare för Hembakningsrådet.

I boken finner du klassiker med ägg, skaldjur och pepparrot men också spännande nya smaker som asiatiskt med wasabi, veganskt med rostad paprika samt glutenfria alternativ.

Dessutom är boken fylld av de läckraste smörrebröden som toppats med delikatesser som varmrökt lax, rostbiff och chèvre. Du finner även recept på det godaste och bästa brödet, stommen i varje smörgåstårta och smörrebröd.

Foto: Ahlströms konditori (ej med i boken)

Om du vill läsa om smörgåstårtans historia så tycker jag att du skall klicka in och läsa matkulturhistoriken Richard Tellström inlägg här.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.