Dagens boktips: Retrokakor

Hem Aktuellt Dagens boktips: Retrokakor

Antalet nyproducerade kokböcker och bakböcker tycks aldrig sina och det går givetvis hand-i-hand med svenskarnas enorma intresse för matlagning och bakning. Jag tycker ändå att det är intressant att böckerna behåller sin ställning trots digitaliseringen!

I maj släpper Ingrid Maria Ericsson boken Retrokakor. En nostalgisk tillbakablick över tidlösa bakverk som vi svenskar njutit av i generationer men som till viss del håller på att falla i glömska. Med utgångspunkt i sin mors och mosters receptsamlingar gör hon en spännande återfärd i kakvärlden och du kommer att hitta recepten till de mest klassiska kakor och tidlösa bakverk som generationer av svenskar njutit av. Ingrid Maria Ericsson delar med sig av 25 stycken recept på sina favoriter fördelat på 72 sidor och med ett trettiotal tjusiga foton tagna av Ulrika Pousette.

Jag har tidigare publicerat 2016-års trendspaning där 11 stycken av landets vassaste konditorer siar om vad som kan bli årets trender och ”remakes” på klassiska svenska bakverk spås vara en kommande trend. Det började redan förra året med exempelvis Anders Oskarssons underbara prinsesstaco (som för övrigt är gudomligt god) och Daniel Roos moderna prinsesstårta med moussekaraktär.

Att skapa goda och välbalanserade kakor är inte helt enkelt. Både Annie och jag gillar kakor och vi provar nu hej friskt olika bagerier och konditoriers kakutbud i Stockholm och vår favorit så här långt är bageri Petrus vid Mariatorget. Är du ute efter smakfulla kakor med bra ingredienser (utan massa onödiga tillsatser), köp då på bagerier och konditorier. Eller så bakar du egna kakor i hemmets lugna vrå.

rsz_2retrokakor_omslag

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.