Dagens fika hos Magnus Johansson Bageri & Konditori

Hem Dagens fika Dagens fika hos Magnus Johansson Bageri & Konditori

Långa skogspromenader är aldrig fel och idag begav sig Annie och jag ut till Nyckelvikens naturreservat i Nacka för en skön vandring i naturen. Nyckelviken är en oas och på sommaren vimlar det av människor som badar, grillar, har pick-nick eller tar en kopp kaffe i herrgårdens café. Under sommarenen finns även en hel del djur utomhus men så här års är de inlåsta. Idag var endast fåren ute och betade.

Efter promenaden drog vi till Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad för en fika. Vi kom strax före stängning så det blev en snabbfika på plats. Här finns många vassa bagare och konditorer och för bara några veckor sedan blev Bedros Kabranian och bagarlandslaget nordiska mästare i bageri. Nu i veckan tävlar Ebba Waldenström i Mack-SM som går av stapeln på Mitt Kök-mässan den 5 november där hon är en av sammanlagt åtta deltagare.

Hos Magnus finns det en hel del kurser man kan gå på bland annat inom bröd, tårtor, mindre bakverk och kakor samt desserter. Du finner kursutbudet här.

Utöver kaffe så blev mitt val för dagen en chokladmousse med hallonpannacotta på browniebotten med en liten söt pumpa på toppen.

IMG_3560edited

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.