Idag har Annie och jag varit på ett av våra favoritställen, nämligen rågbrödsbageriet Green Rabbit på Tegnèrgatan. Vid våra tidigare besök har vi köpt med oss rågbröd och bakverk men denna gång beslöt vi oss för att fika på plats. Vi beställde en smörgås, rågkaka med lingon samt kaffe (de testar nu ett Etiopiskt kaffe). Smörgåsen var supergod och gjort på mörkt rågbröd, ägg med gräslöksmajonäs toppad med körvel. Ägget var något utöver det vanliga och vi fick veta att det var från Solmarka gård söder om Kalmar där hönorna får ströva fritt i betesfållor och där de bland annat får morötter på menyn, bara en sån sak!
Jag kan faktiskt inte erinra mig om att jag någonsin ätit något från Green Rabbit som inte varit tipp-topp och utbudet som erbjuds finner man heller inte överallt. Både Annie och jag tycker framförallt att de är duktiga på att få fram smakerna, vilket tyder på fantastiska råvaror och givetvis ett gediget hantverk. Nu är det inte heller vilka dussinlirare som helst om styr detta bageri utan Mathias Dahlgren, Martin Berg och Tina Fernlund där de två sistnämna sköter bageriet. När vi fikat klart köpte vi med oss bröd, mandelkakor och en päroncrumble och därefter begav vi oss till Eat! Ekoaffären som ligger ett stenkast från Green Rabbit. Det är en av Sveriges största affär med miljövänliga varor och syftet med besöket var för att köpa ägg från Solmarka gård.
Skriv ett svar