Fikapaus på Gelato Scarfó

Hem Dagens fika Fikapaus på Gelato Scarfó

I lördags öppnade Gelato Scarfó i Ålsten igen efter att ha varit stängd en period då ägarna Angelo Scarfó och Hanna Larsson varit i Italien och bland annat hunnit med att tävla i SIGEP (en stor mässa med tävlingar för bla konditorer och bagare, glassmakare, chokladmakare och kaffe-experter) där de gick till final. Angelo passade även på att åka till Sicilien där de köper mandel och pistagenötter till deras fantastiska gelato.

imageedit_1_4385973922

Skillnaden mellan gelato och vanlig gräddglass är att gelato huvudsakligen görs på mjölk och sen serveras i en högre temperatur så att den blir lite krämigare och att smakerna kommer mer till sin rätt. Det är viktigt att mäta sockerhalten i frukten eftersom sockret påverkar fryspunkten för om man räknar fel så blir det bara en enda stor gegga. Till skillnad från traditionell glass så pumpas inte gelato upp med en massa överflödig luft. Jag har tidigare skrivit om gelato och den sicilianska granitan här.

Gelato Scarfó väljer leverantörer med omsorg och tillsätter inga konserveringsmedel eller färgämnen utan enbart genuina ingredienser av mjölk, grädde, ägg och frukt och där har du hemligheten till deras framgång. Här finns inga artificiella smaker utan mandel smakar mandel, apelsin smakar apelsin osv. De har ända sedan starten 2014 tokhyllats av allmänheten och media och köerna fortsätter att ringla sig långa till deras vackra butik i Ålsten i Bromma. Även idag var det kö på eftermiddagen men Angelo och Hanna tog sig ändå tid för att prata med Annie och mig. Givetvis passade vi på att beställa varsin bägare beståendes av två smaker vardera. Kanel med apelsin och chokladkross / kaffe. Mandel, kardemumma och salt kola (Treccia Svedese, gelaton de tävlande med på SIGEP) samt lakrits. Vi testade även blodapelsin som smakade precis som en riktigt saftig siciliansk apelsin, riktigt god. Vi beställde även varm Amedeichoklad (gudomligt god) samt en espresso.

Gelato Scarfó kommer fortsätta att nå nya höjder med sin gelato och Annie och jag kommer fortsätta att åka tvärs genom stan för att få ta del av denna smakupplevelse.

imageedit_3_7537183165

Gelato Scarfó
Adress: Ålstensgatan 12, Bromma
Telefon: 08-25 35 05
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.