Då har startskottet för semlor gått av stapeln på allvar och som jag skrev i min årskrönika hoppas jag på en återgång till vad en semla egentligen skall vara, helt enkelt en vanlig semla.
Men redan på årets andra dag fick jag syn på den första hybridsemlan designad av Bedros Kabranian – de kavlade degarnas okrönte konung. Bedros briochekub har blivit en semmelkub och givetvis var jag på plats idag hos Magnus Johansson bageri och konditori för att ta del av skönheten.
Semmelkuben är snygg som tusan men skall jag vara ärlig så är den inte så semlig. Helt okey i smak men är man en semmelfreak så är tipset att inhandla en traditionell semla för där får man en bulle, gott om grädde och det som är semlans hjärta, nämligen mandelmassan.
Men givetvis bör du prova semmelkuben bara för att ha smakat på den. Priset är 60kr/64kr (köpa med sig/äta på plats).
✶✶✶
Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.
Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar