Dagens lunch och fika: Taku Taku

Hem Bra tips Dagens lunch och fika: Taku Taku

Jag skrev för några dagar sedan om veganska bakverk som ökar lavinartat och idag var Annie och jag och åt lunch på det nya veganska snabbmatstället Taku Taku som i skrivande stund endast finns i Paradiset Sickla. De slog upp dörrarna den 9 maj i år och vi var där och åt några dagar efter öppnandet och föll då för deras goda och smakrika mat. Det är kocken Sebastian Shauermann som är mannen bakom konceptet och han har tidigare varit kökschef på Rolf’s Kök och delägare i Restaurang Food.

De serverar slow cooked fast food med influenser från hela världen. Här hittar du rätter som Bhangra tacos, Ssäm och Tempel Bowls som serveras med egentillverkade såser (som de även kommer börja sälja över disk framöver). Jag har käkat deras Tempel Bowls som är en skål med ris som bas och därefter väljer man olika tillval (det brukar finnas fyra olika alternativ) exempelvis tofu, shitake, champinjoner och sesam som är ett tillval. Slutligen väljer man sås och de är otroligt goda så mitt tips är, prova dig fram.

Till efterrätt provade vi deras kokosmjölkglass med kikärtsplättar, bär och frön. Rätten kanske inte ser så aptitlig ut men smaken var helt okey. Det är kanske ingen dessert som jag kommer att beställa igen men Annie lär säkerligen göra det.

I foodcourten kan du även beställa sötsaker från Paradisets disk och där det finns en hel del godsaker att välja mellan. Praliner finns det också och de är från Chokladfabriken i Stockholm. Kafferosteriet Kaffe står för det svarta guldet.

Paradiset
Adress: Siroccogatan 20, Sickla köpkvarter
Hemsida: Här

Taku Taku
Facebook: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.