Cecilia Hansson driver bloggen Homemade Stockholm som är fullspäckad med recept och vackra bilder. Till vardags jobbar Cecilia som layoutansvarig på modetidningen Damernas Värld och med den bakgrunden så är det lätt att förstå att hennes kreativa ådra kommer väl till hands vid skapandet av olika bakverk.
Dagens recept som Cecilia delar med sig av är chokladmuffins med cheesecake. Receptet sparas i receptbanken här.
Jag blev inspirerad till att baka dessa när jag var på ett café i Stockholm. Jag såg dessa chokladmuffinsen fyllda med choklad och cheesecake och var bara tvungen att försöka baka dem! Dessa blev resultatet och du måste testa dem! De är underbara! Kladdiga muffins med cheesecakefyllning vill man inte missa. Du kan också göra de kladdiga muffinsen och äta dem som kladdkaksmuffins med lite grädde och bär.
Chokladmuffins med cheesecake (ca 12 portioner)
Botten
✽ 125 g smör
✽ 100 g choklad
✽ 2 dl strösocker
✽ 3 st ägg
✽ 1,5 tsk vaniljsocker
✽ 2 dl vetemjöl
✽ 1 krm salt
✽ 1 tsk bakpulver
✽0,75 dl kakao
Topping
✽ 150 g Philadelphia
✽ 1 äggula
✽ 3 msk florsocker
✽ 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
Så här gör du
Chokladmuffins
☞ Värm ugnen till 175 grader
☞ Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret
☞ Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
Cheesecakesmet
☞ Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
☞ Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
☞ Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också
Lycka till!
—————————————————————–-
Blogg: Homemade Stockholm
Drivs av: Cecilia Hansson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här
Pinterest: Här
Skriv ett svar