Mingel hos Monika Ahlberg

Hem Evenemang Mingel hos Monika Ahlberg

Igår lanserade matprofilen Monika Ahlberg sin nya kokbok som döpts till Mingelrätter & smörgåstårtor. Boken innehåller ett 50-tal recept på stora och små mingelrätter samt olika smörgåstårtor. Till vardags driver Monika kaféet på Thielska Galleriet ute på Djurgården och där befann jag mig igår för ett mingel som bokförlaget Lind & Co arrangerat tillsammas med Monika.

IMG_1887editededited

Inte mindre än tjugotvå stycken kokböcker har Monika hittills hunnit med att skriva och hennes första bok Rosendahls trädgårdscafé  utkom redan 1994. Givetvis dukades det upp en massa godsaker från hennes senaste bok som vi fick smaka på eller vad sägs om följande: sötsalta mandelkakor, fetaost med chilli och honung, filodegsrullar med asiatisk krabba, filodegsrullar med svamp, filodegsrullar med grönsaker och feta, Parmarulle med anklevermousse och rödlökscumberland, chicken satay, matjestårta, vegetarisk smörgåstårta med hummus, avokado och rödbetor. Behöver jag tillägga att det var riktigt gott!

imageedit_3_6475472848 imageedit_1_5841251812

Jag gillar verkligen att det lanserats en bok som innehåller recept på kreativa och nyskapande smörgåstårtor för trots att det förra året utkom 402 kokböcker så var det få böcker (om ens någon) som hade ett flertal recept på smörgåstårtor.

Boken är lättläst med massor av snygga foton och innehåller sammanlagt 127 sidor. Jag bläddrade igenom boken i går kväll och fann flera recept som jag kommer att tillaga framöver.

IMG_1851edited

Vi passade även på att flanera runt i det vackra museet och här finner man unika samlingen från förra sekelskiftet med konstverk av bland annat Bruno Liljefors, Edvard Munch, Eugène Jansson, Carl Larsson, August Strindberg och Anders Zorn.

Ett bra tips är att ta en fika hos Monika och så här års sitter man behagligt i trädgården. Jag kan även tillägga att Monika även i år är med i White Guide Cafés upplaga. Men glöm inte att börja/avsluta besöket med en rundtur på museet.

collageedited

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.