Robbans bästa besöker: Fikabaren

Hem Caféer Robbans bästa besöker: Fikabaren

På Södermalm vimlar det av bra fik med fokus på kaffe och i april slog ännu en aktör upp sina dörrar, nämligen Fikabaren. De huserar i Odjuret Bakfickans gamla lokaler på Södermannagatan 10 mitt i Sofo. Kaffebren drivs av Lakis Psomas som var en av dem som tidigare drev Tro, Hopp & Kaffe på Arlanda och innan dess drev han ett kafé i Hägersten.

IMG_1833edited

Lakis är utbildad barista och innan han öppnade Fikabaren reste han omkring i Europa för att hämta inspiration och snappa upp trender. På Fikabaren är det schysst kaffekultur med rättvisemärkta råvaror som gäller och kaffet hämtas i dagsläget från The Coffee Collective, Drop Coffee, Johan & Nyström och Koppi. Mottot är att kaffet odlas under schyssta förhållanden och serveras med kärlek, det gillar jag skarpt.

imageedit_9_8443366184 imageedit_7_7285811241

Lokalen har 50 sittplatser inomhus samt ett par platser utomhus och inredningen är avskalad i industriell design med en snygg blandning av betong, metall och trä.

Bakverken hämtas från Dessert & Choklad Stockholm, vilket borgar för kvalité. Det serveras även mackor och sallader (veganskt alternativ finns) samt frukost. Prisbild: mackorna ligger på mellan 85-90 kr och salladerna på 115 kr. Kaffepris: brygg 35 kr, espresso 28 kr, Americano 30 kr, macchiato och cortardo 32 kr, flat White 35 kr, latte 38 kr, handbrygg 42 kr, matcha latte och chia latte 45 kr.

De har gratis wifi och det är ett perfekt ställe att sitta med sin laptop. Fikabaren kommer säkerligen dra till sig många stamkunder som vill dricka bra och gott kaffe. Det enda orosmolnet stavas läget som känns lite avsides. Södermannagatan är en otroligt lång gata och Fikabaren ligger mellan Folkungagatan/Kocksgatan. Både Annie (min fru) och jag kommer att komma tillbaka flera gånger för Fikabaren är en kaffebar med ett utbud som håller hög kvalité i en avslappnad miljö.

collageedited

Miljö/omgivning: Storstadsmiljö
Utomhusplatser: Ja, vid säsong
Utbud: Bakverk, smörgåsar, sallader, juicer
White Guide Café 2015/2016: Ej med i guiden (öppnade i april 2016)
Robbans bästa tycker:
+ Hög kvalité på kaffe och bakverk
+ Snyggt inredd lokal
+ Trevlig personal
+ Schysst ställe att sitta med en laptop

Fikabaren
Adress: Södermannagatan 10
Telefon: 08-18 22 89
Hemsida: Här
Instagram: Här
Facebook: Här

Ordinarie öppettider
Måndag-torsdag 08.00-19.00
Fredag 07-00-19.00
Lördag- söndag 09-00-18-00

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.