Veckans blogg: Lyckas med bakning

Då har vi återigen tagit klivit in i en ny vecka och vilken start vi får med massor av sol och värme i stort sett hela landet. I vanlig ordning presenterar jag en ny bloggare med fokus på bakning varje måndag och denna vecka är det Ennie Kramer som driver Lyckas med bakning som står i rampljuset. I vanlig ordning sparas allt under fliken veckans blogg. Ha en bra vecka!

imageedit_3_3812687661

Mitt namn är Ennie Kramer och jag kommer från Dalarna. Sedan åtta år tillbaka lever jag ett lyckligt liv tillsammans med min fästman som arbetar som vinsäljare/sommelier. I grund och botten har jag en restaurangutbildning och mitt största intresse är att skapa saker i köket av bra råvaror. Passion för ekologi, närproducerat och gärna säsongsbetonat. Genuin mat och bakverk utan lightprodukter med så lite onödiga tillsatser som möjligt. Kvalitét före kvantitet helt enkelt.

Med arbetserfarenhet från catering, restaurang och konditori och ett intresse för att skriva skapade jag bloggen Lyckas med bakning. En sida med fokus på tips, fakta, förklaring, tillvägagångssätt och metoder – allt för att bättre lyckas med bakning. Idén till att skapa bloggen kom från att jag såg att det fanns ett tomrum att fylla. Då många sidor och bakbloggar endast innehåller recept med bilder. Funderar du över och googlar ”kan man rädda en skuren smörkräm?” vill jag att du ska komma in till mig! Därför gör jag så gott jag kan med att sökmotoroptimera blogginläggen. Mitt inlägg om mördeg är ett exempel som hamnar högt upp på google om man söker efter mördeg.

Givetvis skrivs det recept även hos mig, men mitt främsta mål är att du som läsare ska ha lärt dig något nytt om bakning när du lämnar sidan. I tidningen BAKA har jag fått publicerat ett inlägg om hur du lyckas med spröda maränger.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Glassmet gör jag ofta och kör i maskin. Gärna saffransglass, chokladsorbet och klassisk vanilj. Smaken på hemgjord glass är så mycket godare än färdigköpt, som ofta innehåller suspekta ingredienser. Därav att jag ofta gör glass. Att baka med bra råvaror gör att man blir en kräsen gottegris.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Ett frasigt wienerbröd. Jag älskar smör och mandel.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
En dessert som hette moln och serverades på Clarion Post i Göteborg. Inkokta rabarber, rabarbersorbet, vaniljmousse, citronkräm och färskostskum. En ljusrosa rabarberconsume serverades a par och hälldes över tallriken. En underbar doft av rabarber, kardemumma och vanilj spreds sig över hela bordet. Denna ljuvliga dessert skapades av Patrik Fredriksson, årets konditor 2013.

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle bjuda in Johnnie Krigström, Mattias Särnholm och Sofia Wistam från programmet Sofias änglar. Alla vet ju att byggarbetare älskar fika!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Ofta frågor om hjälp med bakning. Till exempel hur man får till den italienska marängen eller hur man gör frasiga gluten och mjölkfria våfflor.

imageedit_7_8248329743

Lyckas baka en rak och saftig tårtbotten
Läs mer: Här

imageedit_5_7444814480

Allt du måste veta om maräng
Läs mer: Här

imageedit_2_5350882641

Vanilj och limecheesecake med hallongelé
Recept: Här

cr--me-brul--e

Så här lyckas du med klassikern Créme brülée
Läs mer: Här

—————————————————————–-

imageedit_1_8687209181

Blogg: Lyckas med bakning
Drivs av: Ennie Kramer
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.