Dagens smarriga recept presenteras av Malin Gulding som bloggat i sex år. Med bloggen Smultron och lavendel vill hon dela med mig av enkla men goda recept som förgyller vardagen. Malin bjuder på många glutenfria recpet och hon försöker hela tiden utveckla dessa och lära mig mer om alla de nya glutenfria mjölsorter som finns att få tag på.
Bloggen har varit ”månadens blogg” i tidningen Lantliv och hon har vunnit en tävling på Recept.se med en sparris, sidfläsk & äppelsallad. Receptet har även publicerats ett flertal gånger i bland annat tidningarna Baka (som dessvärre inte finns kvar längre) och Elle Mat&Vin. Spana in Malins recept på glutenfri clafoutis. Receptet sparas i receptbanken här.
Glutenfri clafoutis
✽ 1 dl mandelmjöl
✽ 1 ägg
✽ 1 st äggula
✽ 0,5dl glutenfri finmix
✽ 1,25dl grädde
✽ 1/2 vaniljstång(fröna
✽ 0,4dl strösocker
✽ Tre st rabarberskälkar
Så här gör du
☞ Blanda ihop ingredienserna. Häll i 2 st smörade formar(ca 12cm) Skär ca tre st rabarberskälkar i ca 3cm stora bitar. Stek dom lite mjuka i smör och strö över lite vaniljsocker för en god smak. Fördela rabarbern i formarna och strö över mandelspån.
☞ Ett annat tips när körsbären kommer är att ha några urkärnade och halverade i, istället för rabarber.
☞ Grädda i mitten av ugnen i ca 2o min på 200 grader. Njut sen av en god god kaka med tex vaniljglass.

—————————————————————–-
Blogg: Smultron och lavendel
Drivs av: Malin Gulding
E-post: Här
Instagram: Här
Skriv ett svar