Regndroppskaka

Hem Aktuellt Regndroppskaka

I går när jag var på White Guide Café-galan fick jag stifta bekantskap med en ny sötsak, nämligen regndroppskaka. Det är Darren Wong som är upphovsmannen till den moderna och hypade regndroppskakan (Raindrop cake) som beskrivs som lättsam och kalorisnål. Darren har hämtat sin inspiration från Japan där man sedan länge serverat det som går under namnet Mizu Shingen Mochi.

IMG_2047edited

Det ser ut som ett bröstimplantat och konsistensen påminner lite om Jelly (kommer du ihåg den färgade och dallrande geléklumpen som var populär på 70-talet?). Huvudprodukten är Agar (geléämne som utvinns ur vissa rödalger) och mineralvatten och den serveras traditionsenligt i Japan med rostad sojamjöl och mörk sockerrörssirap.

Den välkände konditorn Gustaf Mabrouk (brukar synas på ”Go’kväll” på SVT) serverade 200 regndroppskakor på White Guide Café-galan och givetvis passade även jag på att hugga i. Hur det smakade? Det smakade ingenting, thats it! Jag har svårt att se att regndroppskakan kommer att slå igenom för den breda allmänheten men kanske kommer den att serveras på en del ”fine-dine”-restauranger i Sverige.

Darren Wong i Daily News.

Här är ännu ett klipp där Darren visar sin upp sin tillverkning.

Slutligen ett klipp som visar hur man skapar Mizu Shingen Mochi som den heter i Japan.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.