Veckans blogg: Scandinavian Wellness

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Scandinavian Wellness

Då har det åter blivit måndag och denna vecka tar vi även klivet in i sommarmånaden juni med skolavslutningar, midsommar och hägrande semestertider. Jag tycker maj och juni är underbara månader med de ljusa dagarna, fåglar som kvittrar och så alla dessa ljuvligt doftande syrener och liljekonvaljer som blommar för fullt. Även nobelpristagaren Harry Martinsson uppskattade månaden juni och han skrev den vackra dikten Juninatten ur samlingen Cikada 1953.

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juninatt blir aldrig aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav.

Veckans blogg är Scandinavian Wellness och drivs av Ann-Catrin Mattsson. Det är en blogg där du får inspiration till en hälsosammare livsstil samt att hon delar med sig av naturliga skönhetstips. Givetvis bakas det en hel del och samtliga recept är glutenfria och utan raffinerat socker. Spana in Ann-Catrins inlägg och i vanlig ordning spar jag det under fliken veckans blogg. Ha en fin vecka och kom ihåg att för mycket av en bra sak kan vara underbart.

imageedit_24_4798812028

Jag är en rörig och bakgalen tjej som heter Ann-Catrin Mattsson och driver hälsobloggen Scandinavian Wellness. Hur började jag egentligen med detta? Bloggen är ju faktiskt väldigt ung. Jag gjorde första inlägget för ca sex månader sedan. Bloggen kom till när jag nyligen började kombinera två av mina stora intressen, hälsosam mat och fotografering. Jag ville skapa en blogg som jag själv letat efter, där det finns vackra bilder och där alla recept är glutenfria, utan raffinerat socker och med en hälsosam twist. Dessutom gav bloggen mig en enormt bra ursäkt att få baka och äta MASSA med goa bakverk med gott samvete. Förmodligen var det mer personer som eftersökte en sådan blogg, för sedan gick allt väldigt fort och bloggen har fått väldigt mycket uppmärksamhet vilket jag är så otroligt glad, tacksam och ödmjuk för.

Efter tre veckors bloggande blev jag värvat att medverka på My Food hos blogg.se där jag nu är premium bloggare. Jag har även debatterat ett antal gånger hos nyhter24. Du kan hitta ett av mina inlägg här. För ett par veckor sedan var jag även med i en stor artikel i tidningen Yoga World och i höst kommer jag medverka i ytligare två tidningar som det ser ut.

—————————————————————–-

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Gu va svårt! Tårtor tror jag! Eller nej, bröd förresten! Eller ett par riktigt saftiga glutenfria bullar. Åh måste jag välja?!

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Jag hatar verkligen att behöva välja och det viktigaste för mig är vilka fikakompisar jag har med mig snarare än vilka bakverk jag väljer. Till exempel så är mina tre syskon ultimata fika kompisar. Fikar vi fyra ihop så beställer vi minst 4-6 olika desserter så at vi kan smaka av varandra. Grymt bra och du slipper att välja!

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag vet att det är många som har sådana där fina minnen, att det doftar kanelbulle i hela huset när t.ex ens mamma tog ut de ny bakade bullarna ur ugnen. Ehh men jag var faktiskt rätt kass i köket förr, så hos mig luktade det mest bränt. Har dock alltid gillat att experimentera. Det bästa minnet är nog när jag hällde i grön karamellfärg, utan att läraren såg i hemkunskapen och färgade alla muffinsen knallgröna. Jäklar vad sur hon blev! Men kul var det!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Ernst Kirchsteiger! Jag älskar Ernst, han är ju bara så mysig och skön! Så kan vi sitta där och filosofera om livets hemligheter. Sedan bjuder jag nog in Yoga Girl (Rachel Bråthèn), så vi kan byta lite hälso, yoga och spirituella tankar. Hmm men vi måste nog få in en livlig och glad person så vi inte blir alldeles för djupa. Jag vet! Edward Blom! Han är ju så jäkla underbar! Han blir perfekt i samlingen.

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får många frågor om ”Clean” dvs ren mat eftersom min blogg bygger på hur du kan skapa super läckra recept utan raffinerat socker och gluten. Alla recept har en hälsosam twist. Många undrar över frågor som hur man ersätter vissa glutenfria mjölsorter med andra.

2015_juli_kaka_med_flader_vanilj_och_bjornbarsylt_56063be89606ee2ab314344b

Raw citronbakelser med vanilj och björnbärssås
Recept: Här

imageedit_5_7616555068

Chokladmoussetårta med fikon och macadamianötter (Raw & Vegan)
Recept: Här

basilikawraps_3_5696651cddf2b31bfac9132e_571db144ddf2b319b6e56acf

Grön basilikawraps med rucolasallad
Recept: Här

imageedit_7_9452523991

Glutenfria citronmuffins med blåbärsfrosting
Recept: Här

imageedit_9_4713474132

Glutenfritt nötbröd med fikon och dadlar
Recept: Här

imageedit_12_9318247601

Raw antioxidantbollar med hallon och mörk choklad
Recept: Här

imageedit_15_3634868811

Chiapudding med blåbär och vispad kokosgrädde
Recept: Här

imageedit_20_7702372346

Renande hallonsmoothie med rödbeta och nypon
Recept: Här

—————————————————————–-

imageedit_3_9871066585

Blogg: Scandinavian Wellness
Drivs av: Ann-Catrin Mattsson
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.