Lundbergs konditori i Gröndal tillhör ett av mina favoritfik och här tar jag gärna en kopp kaffe och en bakelse och läser tidningen i lugn och ro. Gröndals centrum är charmig med ett fåtal butiker och med närhet till det mesta och här ligger också Lundbergs som slog upp sina portar 1945.
År 2013 tog Mattias Wallmark och Per Klein över lokalen och de har omsorgsfullt renoverat och gett konditoriet en uppfräschning. Här jobbar även rutinerade Moa Brink och tillsammans med Mattias och Per så har ”de tre musketörerna” en diger kompetens med massor av erfarenheter från SM-, EM- och VM-tävlingar.
Nu när det bakas och pysslas extra mycket så har Moa spelat in ett klipp där hon visar hur du dekorerar ett vackert pepparkakshus och givetvis får du även en massa nyttiga tips.
Jag vill även tipsa om att Arkitektur och designcentrum på Skeppsholmen arrangerar sin årliga pepparkaksutställning mellan den 30 november-7 januari (gratis inträde) med cirka 150 pepparkakshus tillverkade av proffs och amatörer.
Moa Brinks recept
✽ 60 g äggvita
✽ 250 g florsocker
Vispa fluffigt
Detta är receptet på kristyren som används för att skriva, pikera hjärtan osv
LÖS KRISTYR
Till taken krävs en lösare kristyr som du skapar genom att använda mindre florsocker (än i grundrecpetet)
FAST KRISTYR
För detaljer som snö krävs en fastare kristyr. Ta då lite mer florsocker (än
i grundrecpetet)
Skriv ett svar