En jazzig pärla i Sofo

Hem Bra tips En jazzig pärla i Sofo

Pärlans konfektyr på Nytorgsgatan 38 är ett eldorado för kolaälskare och för dig som gillar 30- och 40-tals elegans. Deras kola säljs på flera ställen runt om i landet och tillverkningen äger rum i ett litet kök på Södermalm. Pärlans grundades 2010 av Lisa Ericson och den första lokalen som låg på Riddargatan 56 blev ganska snabbt för trång. Efter en kortare sejour hos Vasastans Ost & Matmarknad upptäcktes nuvarande lokal (här låg tidigare ett bageri med anor från 1930-talet).

robert-kwok-robbans-basta-blogg-3

Det är en riktigt härlig butik som jag blir glad av att vara i och det går faktiskt att ta en fika på plats men utbudet är inte speciellt stor. Det som erbjuds är te, kaffe eller kall dryck och till det serveras kola. Antalet sittplatser är begränsad till tre, varav två personer kan sitta i den vackra sammetssoffan och lyssna på jazz som strömmar ur högtalarna.

Det kokas upp emot 60 kg kola om dagen och de använder färsk grädde, äkta smör, prima socker och glykos på klassiskt franskt vis i kopparkittel. Det är helt klart en butik väl värd att besökas.

Pärlans konfektyr
Adress: Nytorgsgatan 38, Stockholm
Telefon: 08-660 70 10
Hemsida: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

Öppettider:
Tisdag-fredag 12.00-17.00
Lördag 11.00-16.00

robert-kwok-robbans-basta-bloggrobert-kwok-robbans-basta-blogg-4robert-kwok-robbans-basta-blogg-2

Videoklipp

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.