Veckans blogg: Alicias kokbok

Hem Veckans blogg Veckans blogg: Alicias kokbok

Då har vintern äntligen anlänt till Stockholm och en tunt snötäcke har lagt sig på marken. Det lär ligga kvar denna vecka då det väntas minusgrader, vilket jag inte har något emot då det blir lite ljusare. Den här veckan går Sthlm Wine & Food (tidigare Mitt kök) av stapeln på Stockholmsmässan och nu på torsdag delas Matbloggspriset ut i sex stycken olika kategorier som du inte får missa. På kvällen är det mingel för bloggare på Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad och dagen efter arrangeras matbloggsträff med flera intressanta föreläsningar. Mer information finner du på Matbloggsprisets hemsida.

Jag vill passa på att ge en stor eloge till alla bloggare som lägger ned tid på att inspirera andra och en av dessa bloggare är Alicia Hedlund som driver Alicias kokbok. Läs mer om Alicia och ta del av hennes snygga foton och härliga recept. Ha en härlig vecka och kom ihåg att du inte behöver vara annorlunda än den du är. Du behöver bara vara mer av den person du redan är.

imageedit_1_7277478002

Jag heter Alicia och är uppvuxen i en liten stad i Blekinge. Jag flyttade till Göteborg för 5,5 år sedan för att plugga till dietist på Göteborgs Universitet. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag hamnade på reservlistan och kom inte in på programmet. Under det året jobbade jag på café, i mataffär och jag kände mig ganska ensam. Men så hade jag mitt brinnande intresse för matlagning och bakning och eftersom jag gick restaurangprogrammet på gymnasiet har jag alltid spenderat mycket tid i köket och experimenterat. Det var då min blogg kom till. Sedan dess har jag varje vecka lagat mat och bakat och justerat recept och skapat nya.

Fotograferingen var till en början inget jag intresserade mig för men sedan blev det en viktig del och nu tycker jag att det är minst lika roligt som det andra. Jag har utvecklats väldigt mycket i mitt fotograferande och gått från mobilkamera till en systemkamera och jag redigerar och fixar med mina bilder själv. Något som alltid funnits hos mig är min nyfikenhet att prova nya smaker och jag har aldrig varit rädd för att smaka på något jag inte vet om jag kommer tycka om. Allt jag lagar är helt och hållet det jag själv är nyfiken på och inspiration hämtar jag lite varstans.  Sedan jag startade Alicias kokbok har jag medverkat i tidningen Mattrender med recept och foton. Jag har också fått vara med i Ica´s tidning Buffé där jag tipsade om fladdermöss gjorda på chokladbollar till Halloween.

Mitt kök har listat mig som en av de bästa matbloggarna i Sverige och jag vann nyligen Allt om mat´s jultävling med mitt recept på Salted caramel cashewbars och får därmed medverka i deras julbilaga. Jag trodde aldrig att min lilla blogg skulle få den här uppmärksamheten vilket gör mig så glad och tacksam!

✶✶✶

Vad tycker du bäst om att baka och varför?
Jag gillar att baka det mesta men jag vill gärna sätta min egen prägel på det. Jag tycker det är allra roligast att göra om recept och skapa nya varianter av gamla.

Du är på ett konditori, vilka bakverk beställer du?
Gärna något med choklad i. Jag brukar spana in om konditoriet har en brownie eller kladdkaka som ser god ut. För mig är det viktigt att det inte är för torrt för då väljer jag hellre en paj eller pralin om det finns.

Vad är ditt bästa bak/dessertminne?
Jag har så många att det blir svårt att välja, men jag tar det jag har färskast i minnet och det var från min resa till London. På Borough Market hade jag flera månader innan studerat vad som såldes där. Det är rena himmelriket för en mat- och bakälskare som jag. Jag hade spanat in Bread Ahead som sålde fyllda donuts och jag var bara tvungen att testa en. Jag åt en salted caramel fylld donut med honey comb på toppen. Det var en fröjd för smaklökarna och jag hade ett stort leende på läpparna hela den dagen. Bästa bakverket jag smakat på länge!

Du bjuder på fika, vilka tre kända personligheter bjuder du in?
Jag skulle bjuda in: Ernst Kirchsteiger eftersom han har en personlighet som jag älskar. Jag tror att jag skulle må mycket bra att få höra honom prata om livets stunder under en fika tillsammans.

Sebastien Boudet tog mig med storm efter jag gått en surdegskurs hos honom. Han har många intressanta åsikter och värnar om våra livsmedel och vår hälsa. Jag som är mycket intresserad av detta tror att vi kan få ett givande samtal tillsammans.

Maria som bloggar under namnet Made by Mary. Hon är en stor förebild för mig eftersom hon arbetar som en frilansande matstylist, receptkreatör och fotograf, vilket jag drömmer om att få göra. Hon har dessutom precis flyttat till ett litet hus på landet och jag inspireras så av att följa hennes vardag där hon blandar husbilder med recept inspiration. Jag har så många frågor jag vill ställa henne!

Vilka är de vanligaste frågorna du får från dina bloggläsare och vad svarar du?
Jag får sällan frågor faktiskt. Det är mer respons på vad de tycker om recepten jag gör. Vilket gör mig oerhört glad när mina läsare tar sig tid och kommenterar. Det är roligt att se och lära känna vilka det är som kikar in på bloggen och följer mig.

imageedit_10_2560037139

Kanelpaj med romkaramelliserade äpplen & macademianötter. Här satte jag min egna tvist på den traditionella äppelpajen. Pajskalet är kryddat med kanel och är fylld med romkaramelliserade svenska äpplen och macademianötter. Mums!
Recept: Här

imageedit_15_2436597853

Vit chokladmascarpone med söt pistagedukkah i våffelbägare. Jag lät fantastin flöda och skapade en söt pistagedukkah som har blivit en favorit hos mig. Här kombinerade jag den tillsammans med en ljuvlig vit chokladmascarpone i våffelbägare.
Recept: Här

imageedit_3_9382816255

Banana cream pie med chokladgrädde & hackade jordnötter. Den här pajen är så barnsligt god. Tänk dig ett vaniljfyllt oreopajskal toppad med skivade bananer, chokladgrädde och jordnötter. Allt gott i ett!
Recept: Här

imageedit_8_6044681362

Stora sega karamellmaränger med nutella & maltesers. Vem tackar nej till stora sega maränger med nutella?
Recept: Här

imageedit_6_6755469787

Vit kladdkaka med björnbär- & havrecrumble. Den här kakan kom till när jag var sugen på både kladdkaka och paj på samma gång. Himmelskt god är var den är!
Recept: Här

imageedit_4_3330395072

Rocky road chocolate chip cookie cake. När jag fyllde 24 år skapade jag en tårta precis efter min smak.
Recept: Här

imageedit_13_8387989148

Blogg: Alicias kokbok
Drivs av: Alicia Hedlund
E-post: Här
Facebook: Här
Instagram: Här

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.