Foto: Brödisntitutet

Brödinstitutet har som mål att informera om nyttan med mat och bröd, baserad på vetenskap och ej på hörsägen och flum – konkret fakta helt enkelt. Brödets pärla stavas fullkorn för ingen enskild kostfaktor förebygger ohälsa som just fullkorn.

Nedan reder Brödinstitutet ut fem fel om fullkorn.

Foto: Samtliga bilder tillhör Brödinstitutet

Vad är Brödinstitutet?
Brödinstitutets verksamhet startade 1957 som ett samarbete mellan myndigheter och brödbranschen. Brödinstitutet strävar efter att vara den naturliga kunskapskällan om bröd i synnerhet och om god och bra mat för hälsan och klimatet i allmänhet. Brödinstitutet lyfter fram brödets goda smak och det positiva sambandet med god hälsa och klimatsmarta val, med vetenskapen som grund. Det gör de genom att kommunicera i medier, i nätverk med personliga tränare, dietister, bagare, skolsköterskor, läkare, nutritionsforskare och många andra i samhället. Med brödet och saklighet som grund skapar de goda, hälsosamma och klimatsmarta måltidslösningar. Brödinstitutet är ett helägt dotterbolag till branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer.

Följ Brödinstitutet på sociala medier
Hemsida, Facebook, Instagram, YouTube, Twitter, TikTok

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.