Jag har tidigare skrivit om att allt fler bagerier och konditorier öppnar upp utanför tullarna. Bland de senaste tillskotten är Konditorn & Bagarn (KB) på Pepparvägen 11 i Hökarängen som drivs av Cajsa Lindberg (bilden) och Susanne Ericson. De har båda arbetat som bagare och konditor i många år och är som många andra skolade på NK-bageriet. Susanne kommer närmast från Fabrique och Cajsa från Urban Deli och de har i flera år pratat om att öppna eget tillsammans samtidigt som de sökt efter en lämplig lokal. Till slut fann de nuvarande lokal som de varsamt renoverat och den 26 mars i år slog de upp portarna. Allt bakas på plats och utbudet består av ett stort urval av bröd och bakverk och en del tårtor. De har även lättare luncher och en hel del nyttigheter såsom chiapudding och smoothies. Kaffet hämtas från Kersh kafferosteri och glass från Järnaglass. En fjäder i hatten är att de kom med i årets utgåva av White Guide Café. Enligt Annie och mig är KB utan tvekan ett av stans snyggast inredda fik och väl värd ett besök. Hög mysfaktor utlovas i den lilla lokalen.
Skriv ett svar