Fikanyhter för Storstockholmsområdet

Då har det blivit dags för lite fikanyheter för Stockholmsområdet där det i vanlig ordning råder hög puls med mycket aktiviteter och med fik som öppnas, stängs och renoveras – så häng med på ett svep med det allra senaste.

Sitter du inne med aktuella nyheter så är du välkommen att tipsa mig här på bloggen alternativt skicka ett mail så lägger jag upp det här. 

…..Cattis och Wofflan som driver Söderbergs bageri i Telefonplan har öppnat en ny enhet inte så långt från nuvarande bageri. 25 april slogs dörrarna upp till den nya enheten på Tellusgången 9 – Söderbergs bageri Telefabriken.

…..Kenny Mattsson som driver Kennys gelato ligger inte på latsidan. Kenny har nyligen öppnat nya enheter vid Kungsbroplan 1 och i Nacka, Agnestigs Torg 1. Sedan tidigare finner du Kennys gelato på Marcusplatsen i Sickla, Tollare kaj, Djurgårdsstrand 15 och på Sergelterassen (Sveavägen 15-17/Sergels torg 20).

…..Malvas glutenfria bageri som ligger på Vikingagatan 18 i Vasastan flyttar inom kort tvärs över gatan från 25kvm till 62kvm lokal. Ny adress Vikingagatan 3.

…..Baggio kaffebar öppnade upp 26 april på Surbrunnsgatan 19 i Vasastan.

…..Cafè Vólta öppar upp sin andra enhet i Hagastaden om några månader. Den nya enheten kommer att ligga på Hagaesplanaden 95. Sedan tidigare finns de på Prästgårdsgatan 2 i Sundbyberg.

…..Thelins har i dagarna slagit upp portarna till sin 19:e enhet i Stockholm. Den nya lokalen ligger på Odengatan 62 och där huserade tidigare kafferosteriet Johan & Nyström.

…..Bageri Ingrid som tidigare låg på Regeringsgatan 91 blir i augusti bar Ingrid på Olof Palmes gata – vägg-i-vägg med stenugnsbageriet Le Violon Dingue. Det är samma ägarkonstruktion med Julia Holknekt (dotter till entreprenören Per Holknekt som bl.a. grundade klädmärket Odd Molly). Julia är dotter till Helena Bergkvist, tidigare medgrundare av Ingrid och Le Violon Dingue tillsammans med Helene Fourie. De öppnade Le Violon Dingue (Olof Palmes Gata 12) 2011 och Ingrid 2017 (Nybrogatan 23).  

…..RC café & pâtisserie fortsätter att storsatsa på Arlanda flygplats. 2015 öppnade Ronny Latva och Charlotta Söör sitt första café vid Gate 3 på terminal 5 på Arlanda. 2019 öppnade de ett flagship café i centralbyggnaden på flygplatsen. Under 2024 har de hittills hunnit med att öppna RC Bonbon & Glacerie och Nordic Kitchen & Bar på Arlanda och ytterligare tre nya RC caféer ska öppnas på flygplatsen!

…..Enskedeparkens bageri påbörjar i sommar arbetet med att bygga ut verksamheten. Det nya orangeriet blir på 100+ kvm med plats för ett stort antal sittande gäster. Nuvarande byggnad blir helt och hållet produktion för de glada bagarna. När allt står klart i vinter kommer ”Parken” även kunna erbjuda kondisvaror, pizza, mat och dryck. Jag har själv sett ritningarna och det kommer att bli fantastiskt fint. Ett redan grymt bra bageri blir ännu bättre!

…..Camilla Hamid hade den 15 april premiär för hennes andra enhet i Stockholm då Sweets by Camilla öppnade upp i Sturegallerian. Sedan tidigare hittar du även hennes fik på Torsgatan 31 i Vasastan.

…..Du har väl inte missat att bageriet BAK öppnat filial i Hammarby sjöstad? Sedan 11 mars finner du café BAK i Hammarby Allé 14. De har dock enbart öppet vardagar i Sjöstan än så länge.

…..Och att Mr Cake slog upp dörrarna till sin nya fina enhet på Regeringsgatan 57 den 21 mars har väl knappast undgått någon fikaälskare! Sedan tidigare finns de på Rådmansgatan 12.

…..Fanny udde har stängt igen efter nästan tre år då de dessvärre försatts i konkurs. Ägaren Karin Sundqvist kommer att fortsätta driva sina andra kaféer – Paulinas kök och kakeri, Kaanans trädgårdscafé, Lyckebo trädgårdscafé.

Gå nu ut och njut av en fika och supportera ditt lokala fik❤

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.