Fikatips: Bageri 96°

På Stora torget i Västervik finner du Bageri 96° som drivs av Lisa Bergström och Mats Karlsson. Hantverksbageriet slog upp sina portar 2019 och har sedan dess lockat en strid ström med fikasugna gäster.

Det kombinerade bageriet och caféet andas genuint hantverk och utöver sötebröd, kakor och bröd så skapas även kondisvaror av hög kvalité.

Beskriv Bageri 96° för dem som aldrig besökt er.
– Bageri 96° är ett litet, familjeägt hantverksbageri i centrala Västervik. Vi är passionerade kring allt som har med bröd och bakverk att göra och bakar allt från grunden. Vi har ett flertal sittplatser så hit kommer man för en tidig frukost eller mysig fika, men också för att köpa med sig en bit bröd eller påse bullar hem.

Hur ser ert sortiment ut?

– Eftersom att vi är det enda bageriet i centrala Västervik försöker vi hålla ett brett sortiment och våra kunder är till stor del med och påverkar vilka nyheter som dyker upp, och vad som stannar.

Hos oss hittar du ofta olika sorters surdegsbröd, baguetter, focaccia, bullar, bakelser, tårtor, kakor och mackor. 

.

Varför skall man fika hos er?
– Det charmiga med att fika hos oss är att man kan se rakt in i bageriet. Under en fika kan man till exempel få se morgondagens levain vägas upp och läggas i korgar, någon kavla croissanter och om du har riktigt tur kan du få se en bröllopstårta ta form. Det är också helt fantastiskt för oss bagare och konditorer att få nära kontakt och dialog med kunderna, att kunna småprata kring grejerna och få feedback.

Sedan är vi såklart väldigt stolta över inredningen som vi samlade på oss under en hel sommar då vi åkte land och rike runt på olika auktioner och loppisar för att hitta de rätta grejerna. 

Missa inte att kolla in vår plåtvägg med gamla plåtar som använts på bagerier runt om i Västervik för många, många år sedan. Den håller en speciell plats i mitt hjärta och det känns häftigt att de plåtarna, som bär på en bit lokal bagerihistoria, kan få leva vidare hos oss.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Besöker man oss får man absolut inte missa att köpa med sig vår signaturlimpa och storsäljare 96:an hem. Det är en helt fantastiskt god, saftig, gammaldags sirapslimpa som är väldigt uppskattad av våra kunder. Får man med sig den hem en gång kommer man snart tillbaka för en till.

Och så vill jag slå ett slag för vår Valnöt- och lönnsirapmazarin. Jag har nog aldrig rekommenderar den till någon utan att de kommit fram helt lyriska efteråt och tackat så mycket för tipset.

Varmt välkomna hälsar Mats Karlsson och Lisa Bergström med personal✿❀

.

Bageri 96°
Adress: Stora torget 2, Västervik
Öppettider: Måndag-lördag (se aktuella öppettider på Facebook/Instagram)
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.