Innovativa semlor från Lindquists konditori

Det har väl knappast undgått någon som läser min blogg att jag älskar semlor! Det spelar ingen roll om det är traditionella semlor eller hybridsemlor – jag glufsar i mig allt som kommer i min väg.

Utbudet av semlor i Stockholm är omfattande då det finns ett kafé, bageri eller konditori i nästan var och vartannat kvarter. Dessutom säljs semlor i närbutiker, bensinmackar och i matvaruaffärer så det är i princip omöjligt att undkomma dem under semmelperioden.

Många konditorier har ett brett urval av olika typer av semlor, exempelvis Gunnarssons specialkonditori på Götgatan som utöver den traditionella semlan, även ståtar med Valencia semla, Lyx semla och Special semla. Även veganska semlor finns. De större konditorikedjorna Thelins och Vete-Katten har också ett digert utbud av semlor av olika slag.

På Odengatan 27 ligger Lindquists konditori och där kan du verkligen få valuta för pengarna om du är ute efter innovativa och annorlunda semlor. Lindquists utbud består av pietage Kunafasemlor, red velvetsemlor, tryffel chokladsemlor, saltad karamell popcornsemlor, nutellasemlor, Lotussemlor, oreosemlor, vaniljkrämsemlor, wienersemlor, tiramisusemlor och kokosblåbärssemlor! Givetvis har de har även traditionella semlor och veganska och glutenfri semlor. Och gillar du att dränka din semla i mjölk så kan du beställa en hetvägg. Det finns även semmeltårtor att beställa. Och ja, samtliga semlor är kalorifria…eller NOT😉

Jag tycker personligen att det är bra att det finns ett utbud som inte enbart består av traditionella semlor eller med de nu så populära semlorna med rostade mandlar i fyllningen. Ekvationen är enkel, om det finns stor efterfrågan på annorlunda semlor, varför då inte erbjuda det? För kunden har väl alltid rätt!

Kokosblåbärssemla

Grädde, vetemjöl, socker, vatten, mandel, smör, ägg, jäst, kardemumma, malt mjöl av korn, salt, blandad mandelfyllning med hackad mandel, kokos och blåbär.

Tryffelchokladsemla

Grädde, vetemjöl, socker, vatten, mandel, smör, ägg, jäst, kardemumma, malt mjöl av korn, salt, tryffelchoklad.

Red velvetsemla

Red velvet pulver, grädde, smör, vetemjöl, socker, olja, vatten, mandel, ägg, jäst, kardemumma, malt mjöl av korn, hallonsmak, salt, Philadelphiaost, florsocker.

Lotus semla
Oreosemla
Nutellasemla
Saltad karamell popcorn semla

Grädde, vetemjöl, socker, vatten, mandel, smör, ägg, jäst, kardemumma, malt mjöl av korn, salt, karamell, popcorn. Blandad vaniljkräm med hackad mandel.

Pistage Kunafasemla

Krispig kunafa-deg, fyllig pistagepasta och grädde.

Tiramisusemla

Luftigt semmelbröd fyllt med mascarponekräm, mockasirap och toppad med kakao.

Vaniljkrämsemla

Grädde, vetemjöl, socker, vatten, smör, ägg, jäst, vanilj, kardemumma, malt mjöl av korn, salt.

Wienersemla
Hetvägg

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.