Fikatips: Bageri Normandie

I Linköping finns det ett flertal hantverksbagerier som håller hög klass och det senaste tillskottet heter Bageri Normandie. Det är Serge och Sara Le Normand som ligger bakom bageriet som slog upp portarna i december 2021.

Serge har tidigare jobbat som bagare på Les Petits Boudins i Stockholm och fyra år på Babettes Kafferi & Bageri i Linköping. Innan dess jobbade han som polis i Paris.

Om du är sugen på klassiska franska och svenska bakverk så är Bageri Normandie ett givet stopp för att stilla ditt fikabehov.

Beskriv Bageri Normandie för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett hantverksbageri med ett litet café med en utomhusservering som vi nu håller på att iordningställa. Utbudet är starkt inspirerat av Frankrike men har en touch av Sverige. Vårt primära fokus är kvalitativa råvaror och produkter, personlig service och öppen produktion i bageriet. 

Hur ser ert sortiment ut?

– Surdegsbröd, baguette, bullar, vegansk bullar, croissanter, pain au chocolat, pain au raisin och på fredagar och lördagar ökar vi sortimentet rejält med till exempel éclairs och andra sötebröd. Vi är stolta över vårt kaffe från Stockholm Roast och våra fina ekologiska teer. Vi har även en fin bretonsk cider som görs på fallfrukt från privatpersoners trädgårdar. I vår lilla butik säljer vi müsli, skorpor och knäcke som vi gör i bageriet, samt andra varor som lokalproducerad honung och mjöl. 

.

Varför skall man fika hos er?
– Hos oss kan du ta en kaffe och samtidigt titta på när bagarna arbetar, och växla några ord med dem. Till oss kommer man inte bara för den mysiga och genuina miljön, utan för kvaliteten på våra produkter.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
Baguetter som vi bakar varje dag. Våra éclairs som vi gör på fredagar och lördagar, med olika smaker varje vecka. Våra populära financier är ett bra alternativ för de som inte vill äta vetemjöl. 

Varmt välkomna hälsar Serge Le Normand med personal✿❀

.

Bageri Normandie
Adress: Torggatan 1B, Linköping
Öppettider: Måndag-lördag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.