Fikatips: Brödkultur 2.0

Sofiero är ett av Sveriges vackraste slott och ligger strax norr om Helsingborg med utsikt mot Öresund och Danmark. Runt slottet breder parken ut sig med stora gräsmattor, lummiga träd och praktfulla blomsterrabatter. Trädgården har bland annat en av Europas största samlingar av rhododendron.

I närheten av slottet ligger Sofiero gård som är en före detta ekonomibyggnaden till Sofiero slott och som ligger på toppen av Landborgen, omgiven av skog, åkrar och hav. I det gamla kungliga häststallet flyttade Petter Polacek och Jonatan Zaar in 2017 med sitt bageri och kafé, Brödkultur 2.0, som de tidigare drev i en lokal på Henry Dunkers plats i Norra Hamnen i Helsingborg.

Fokus ligger på matbröd av surdeg, bullar och övriga bakverk bakade på ekologiskt mjöl och utan tillsatser. 

Beskriv Brödkultur 2.0 för dem som aldrig besökt er.
– Vi är ett hantverksbageri beläget på Sofiero gård i kanten av Helsingborg. Brödkultur erbjuder surdegsbröd, bakverk och lunch sex dagar i veckan. Här kan du njuta av en fika, lunch eller varför inte lite hemgjord glass. Du kan köpa med dig frukostbröd, våra egna marmelader och småkakor och mycket mer.

Hur ser ert sortiment ut?

– Surdegsbröd och frallor, sötebröd, fika, lunch, fyllda mackor och en hel del annat smått och gott. Allt bakas på ekologiskt mjöl och socker och givetvis produceras allt på plats från grunden.

.

Varför skall man fika hos er?
– Vi har stans härligaste miljö på gården med utsikt över åkermark och nära till Pålsjö skog. Lokalen är enkel med robusta cafémöbler som ägaren Jonatan själv tillverkat, öppet in i kök och bageri så man ser produktionen.

Vilka bakverk får man absolut inte missa hos er?
– Våra bröd och kardemummabullarna är populära.

Varmt välkomna hälsar Petter Polacek och Jonatan Zaar med personal✿❀

.

Brödkultur 2.0
Adress: Sofierovägen 126, Helsingborg
Öppettider: Tisdag-söndag (se aktuella öppettider på Hemsida/Facebook/Instagram)
Hemsida
Facebook
Instagram
Hitta hit

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.