Edenbos konditori på Rådhusgatan 59 i Östersund har varit en del av stadens fika-tradition sedan 1944, då det grundades av familjen Edenbos. Genom åren har trender kommit och gått, och branschen har förändrats – men vår filosofi är densamma. Vi arbetar fortfarande med genuina råvaror som smör, grädde och ekologiskt mjöl, och varje bakverk skapas med stor hantverksskicklighet och äkta kärlek till yrket.
I februari 2016 tog familjen Magnusson-Svedberg över Edenbos konditori. Under några månader genomgick lokalerna en omfattande renovering, där allt förnyades från golv till tak. I början av maj samma år öppnade det anrika konditoriet åter sina dörrar, och mottagandet av det nya Edenbos har varit både varmt och uppskattat. Arvet lever vidare.
Hos oss kan du njuta av en härlig fika med klassiska bakverk, tårtor och nygräddade bullar. Vi erbjuder också matiga smörgåsar, fräscha sallader och vår omtyckta smörgåstårta. För den som är extra hungrig serverar vi dagens lunch, med både klassisk husmanskost och ett vegetariskt alternativ. Nästa gång du besöker oss, passa gärna på att prova vår belgiska våffla eller våra smakrika lasagner – antingen vegetariska eller med jämtländsk köttfärs. Vi värnar om kvalitet och hållbarhet och använder närproducerade och ekologiska råvaror i största möjliga utsträckning.
Missa heller inte vår omtyckta Afternoon Tea som serveras lördagar och söndagar från klockan 12.00. Boka senast fredagen innan den helg ni vill komma!
❀Varmt välkomna❀
Edenbos konditori
Adress: Rådhusgatan 59, Östersund/Jämtland
Hitta hit
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Måndag-fredag 07.00-19.00. Lördag-söndag 09.00-19.00
Hemsida
Facebook
Instagram
Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.
Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.
Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar