Friluftsmuseet Gamla Linköping är ett av Östergötlands främsta besöksmål och ett av Sveriges mest populära museer. Här väcks historien till liv och du kan uppleva stad, landsbygd och skog precis som de såg ut för över hundra år sedan. Museet erbjuder en mängd aktiviteter och upplevelser för både vuxna och barn. Du hittar också butiker, caféer, restauranger och möjligheter till övernattning. Läs mer om Gamla Linköping och allt som erbjuds här.
I hjärtat av Friluftsmuseet Gamla Linköping ligger Dahlbergs café – ett charmigt, traditionellt café med klassiska bakverk som budapestbakelse, pariservåffla och hallonmazarin. Förutom bra utbud av fikabröd erbjuds även smörgåsar som ostsmörgås, ost- och skinksmörgås, köttbullesmörgås med rödbetssallad och räksmörgås med handskalade räkor på rågdinkelbröd.
Det finns även enklare rätter som pannkakor med sylt och grädde samt ett urval av matiga pajer som serveras med grönsallad. Varje dag levereras det färskt bröd från Ronaldos och Lilla Brödboden. Under den varmare årstiden kan du njuta av fika i den vackra trädgården eller slå dig ner på den charmiga, inglasade verandan. I trädgården hittar du även glasspaviljongen där du kan köpa glass.
På Dahlbergs café anordnas regelbundet olika aktiviteter, till exempel att sitta och lösa Melodikrysset, författarsamtal, ArtWork, bubbel & broderi, Sip & paint. Elvakaffe med gäst. Aktuellt program hittar du på hemsidan.
❀Varmt välkomna❀
Dahlbergs café
Adress: Kryddbodtorget 1, Linköping
Hitta hit
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Tisdag 11.00-16.00. Onsdag 11.00-20.00. Torsdag-söndag 11.00-16.00
Hemsida
Facebook
Instagram
Du hittar det här inlägget (och många fler fikatips) i Besökta fik per landskap och Fikakarta.
✶✶✶
Om Robbans bästa
Jag heter Robert Kwok och det är jag som driver fikabloggen Robbans bästa. Sedan 2013 har jag delat med mig av min passion för fika, tipsat om kaféer och skrivit om allt som gör den svenska fikakulturen så speciell. Jag vill förtydliga att Robbans bästa är en blogg – inte en affär där du kan beställa tårtor, landgångar, bröd och bakverk.
Jag skriver även artiklar för både svensk och internationell media, samt för företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen. Bloggen är helt oberoende och fri från betalda samarbeten, så här slipper du irriterande annonser som dyker upp överallt.
Tveka inte att höra av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.
Skriv ett svar