Fikatips: Elvebäcks bageri och konditori

Elvebäcks bageri och konditori är ett litet hantverksbageri beläget i vackra Jämtland. Vi är ett bageri där klassiskt möter nytänkande genom noggrant utvalda råvaror och fylld med personer som värdesätter hantverket bakom varje produkt. Vi letar inspiration över hela världen för att sedan sätta vår egna twist på dem.

Vi bakar allt på plats i det lilla bageriet och tar inga genvägar. Här får råvaror, smaker och kvalité ta plats. Vi bakar alla våra bröd och frallor på ekologiskt stenmalet mjöl från tex. Warbro Kvarn och de är självklart fria från onödiga tillsatser. Vi väljer gärna att baka på kulturspannmål så som dinkel, emmer och enkorn för att nämna några. 

Vi som jobbar på Elvebäcks är utbildade bagare, konditorer och kallskänkor. Vi har valt att låta oss uppslukas av degar och smaker för alla tider på året och stunder på dygnen. Vi älskar att baka för att möta dina behov och förväntningar.
 
Bageriet
Vi älskar att baka, vi älskar mjöl, vi älskar surdegar och vi älskar degar som får jäsa länge, att låta processer ta tid och ingredienserna mogna. Här använder vi oss av ekologiskt stenmalet mjöl där mjöl är mjöl, utan tillsatser och med unika bakegenskaper.
 
Konditoriet
Kakor, bakelser och tårtor är bara några av sakerna du kan hitta i vår konditorimonter. Vi erbjuder våra kunder produkter som inte bara får smaklökarna att dansa utan är också en fröjd för ögat. För att få de bästa smakerna gör vi allt från grunden, för vad slår en egenkokt vaniljkräm eller hemmagjord sylt?
 
Kallskänken
Hos oss finner du både frukost och lunchalternativ samt catering. Allt från matiga mackor till sallader och pajer. Vi arbetar med de råvaror som säsongen erbjuder oss. Idéerna är många och intresset stort för att ge dig en smakupplevelse och en mätt mage. Även här blir allt så mycket godare genom att göra våra egna produkter. Inte mycket som slår en egengjord majonnäs för att ha på räkmackan eller varför inte en grönkålspesto till din sallad eller grillmacka.

✿Varmt välkomna in till oss på en fika eller lunch

Elvebäcks bageri och konditori
Adress: Hagvägen 7A, Odenskog/Östersund/Jämtland
Hitta hit
Öppettider: Måndag-fredag 07.00–18.00, Lördag-söndag 10.00–16.00
Hemsida
Facebook
Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.