Konditori Kampanilen – vinnare av Birgitta Rasmussons minnespris

Västra Gastronomiska Akademins minnespris till minne av kakdrottningen Birgitta Rasmusson går i år till konditori Kampanilen i Göteborg som drivs av Kalle Bengtsson.

Motivering
På kort tid har Kalle Bengtsson förvandlat det slumrande konditori Kampanilen till en lysande stjärna på den svenska konditorihimlen och säkert gett Birgitta Rasmusson ännu ett extra stopp på sin fikafärd genom Sverige för att njuta av både en mysig miljö och svenska bakverksklassiker som blandas med moderna upplevelser. Med ett kreativt sinne och ett tekniskt nytänk får Kalle Bengtsson till ett sortiment som tilltalar allt från den unga publiken, de mer erfarna och inspirerar de professionella.

Västra Gastronomiska Akademin skall främja matkulturen i västra Sverige genom att uppmärksamma framstående prestationer inom akademins verksamhetsområden: kokkonst, servering, odling, förädling av livsmedel, praktiska såväl som vetenskapliga insatser skall kunna få uppmärksamhet och stöd. Akademin bildades 1995.

Kalle Bengtsson har tidigare vunnit tävlingen Årets konditor (2017) och även varit mångårig konditor i Svenska kocklandslaget. 2018 startade han upp konditori Kampanilen i hörnet Karl-Johansgatan och Gamla Varvsgatan i Göteborg.

Konditori Kampanilen
Adress: Karl Johansgatan 5, Göteborg
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Tisdag-fredag 08.00-18.00. Lördag-söndag 09.00-16.00
Hitta hit
Hemsida/Instagram

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten eller sponsrade inlägg. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat, antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.