Fikatips: Hjort-Olârs kafé

Precis intill Dala-Floda hembygdsgård ligger Hjort-Olârs kafé, en fikaupplevelse i vacker dalamiljö. I det lilla huset som tidigare var skulptören Olav Hjorts bostad driver Eva-Karin Lind tillsammans med sin familj ett charmigt fik som de hyr av Floda hembygdsförening.

För att komma till fiket svänger du av vid Floda kyrka och åker över Västerdalsälven på Kyrkälvbron, som är Sveriges längsta hängbro i trä för biltrafik. Du kan fika inomhus och under säsong i trädgården.

Här finns ett varierande utbud av hembakat bröd som skiftar lite varje helg. Några favoriter som ofta dyker upp är bland annat kanel- och kardemummabullar med vaniljkräm, brownies, moussebakelser, kladdkakor, cheesecake  småkakor och cupcakes. Det finns även goda smörgåsar av dinkel- och morotsbröd. 

✿Varmt välkomna❀

Hjort-Olârs kafé
Adress: Hagvägen 60, Dala-Floda/Dalarna
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Varierande öppettider efter säsong. Se sociala medier.
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.