Fikatips: Mormors bakeri

Mormors bakeri är ett kulturhus med café, vegetarisk restaurang, gårdsbutik, bed & breakfast och konstgalleri förvaltat av Søren Ventegodt och Pavlina Kordova.

Den bästa upplevelsen i ditt liv. Hur kan ett besök på ett café vara det? Det mest minnesvärda ögonblicket, i det mest underbara sommarlov du någonsin haft! Så vill vi att din upplevelse ska vara.

Hur ska vi åstadkomma det? Genom att erbjuda ett utrymme som osar av evig glädje och oändlig frid; en plats där du kommer att känna att du har varit – om inte alltid – under en mycket lång tid. En plats där du kan vara fridfull, glad och helt dig själv för en stund. Detta unika ögonblick kan vara med dig för alltid – om du bara tillåter det. Det krävs inte mer för att vara lycklig.

Vi tror att huset byggdes 1870, men ingen vet säkert. Bageriet i uthuset byggdes inte långt efter. Under många år var den stora trädgården ett heligt utrymme: en plats för att vila, läka, njuta och festa. Och det är det fortfarande!

Huset är nu ett museum över en byggnadsstil som inte längre används. En byggstil där varje träskiva sågades eller yxades till för hand. Om du tittar noggrant ser du att det inte finns två stycken brädor i det här huset med samma form. Underbart? Ja, fantastiskt! Det tycker vi åtminstone. Tusentals arbetstimmar lades på detta lilla, men ädla hus. Ett hus som kommer att stå för evigt, så länge taket håller.

Mormors Bakeri var inte ett bageri när vi tog det över. Det var en ruin, övergiven och dömd att förfalla, och såldes till oss som ett paket utan hus. Vi räddade detta fantastiska hus och dess bageri och gjorde det till det mysigaste cafét i södra Sverige. Så känner vi åtminstone. Vi hoppas att du håller med och att du kommer att ha en fantastisk vistelse här.

På sommaren är det underbart att sitta ute i trädgården, på vintern håller de gamla ugnarna i huset dig varm. Det finns mycket utrymme för barn att leka (inomhus och utomhus) och du kan besöka några av våra många evenemang som konserter, workshops, vår äppelfestival eller julbord.

Vår gårdsbutik är en del av vårt kulturhuskoncept. Här erbjuder vi främst ekologiska produkter från lokala bönder från Blekinge. Att vara en hållbar butik innebär att sortimentet förändras över säsongerna – det finns växter och blommor på våren, frukt och grönsaker på sommaren och hösten och ved på vintern.

✿Varmt välkomna❀

Mormors bakeri
Adress: Nötabrånevägen 28, Asarum/Karlshamn/Blekinge
Säsong: Öppet året runt
Öppettider: Onsdag-söndag 09.00-20.00
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

Detta inlägg (samt många andra fikatips) hittar du i Besökta fik per landskap och Fikakarta.


✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.