Fikatips: Hufvudsta parkcafé

I Stockholm finns det en hel del små undangömda fikapärlor utanför tullarna och en av dem är Hufvudsta parkcafé som är belägen bredvid Hufvudsta Gård, längst promenadstråket vid vattnet. Fiket drivs av Linda Kosterhed som också har Kosterheds konditori och Kosterheds Choklateria i Solna.

Området är mysigt med dess närhet till Ulvsundasjön, grönska och kolonilotter. Om du åker kommunalt så är Västra Skogens T-bana närmast, sedan tar du sikte mot Huvudsta Gård och nedanför gården, vid strandkanten, ligger fiket.

Hufvudsta parkcafé har växlande öppettider under året, beroende på väder och vind.  Här finns kaffe, kall dryck, smörgåsar och annan fika.

Även matigare alternativ som korv med hembakta bröd och under vintern, våfflor med grädde och egengjord sylt. Under de varmare månaderna finns hemgjord gelato och sorbet. Det mesta som säljs är producerat i konditoriet.

✿Varmt välkomna❀

Hufvudsta parkcafé
Adress: Parkstugan – Huvudsta Gård 1, Solna (mellan Huvudstabadet och Pampas Marina)
Öppettider vid bra väder: Måndag-Fredag 10.00-17.00. Lördag-Söndag 10.00-16.00.
Hitta hit
Hemsida/Facebook/Instagram

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.