Sommarkafé: Solbackens café & Wåffelbruk

Med en hänförande utsikt i en rofylld natur, vid den lilla porlande bäcken, bland doftande schersmin och kaprifol, ligger det hundraåriga våffelbruket Solbackens café & Wåffelbruk.

I början av seklet blev barberare Alex Werner så förtjust i denna bäckravin att han genast förvärvade marken och lät uppföra ett våffelbruk. Werner, som var idealist, nykterhetsivrare och folkbildare, strävade efter ljus och skönhet. Här skapade han en tillgänglighet till naturens egen skönhet. Solbacken blev ett utflyktsmål med naturscenerier av stora mått.

Nöjen och förströelse under sekelskiftets somrar var promenader i Båstads omgivningar, tennis- och krocketspel, utfärder med segelbåt eller hästskjuts och dans på några av badortens societetshus. Så visst fann Solbacken en plats i detta badliv. Hit promenerade hela familjer och njöt i sommarvärmen och från våffelbruket serverades nygräddade våfflor med socker.

Dagens generation har helt andra krav på aktiviteter. Men från det hektiska livet på badstränderna, vid tävlingsarenorna eller bland boutiquer och utställningar söker många en stunds avkoppling på Solbacken och njuter av utsikten, naturen och våfflorna förstås.

För dig som aldrig varit på Solbackens café & Wåffelbruk så serveras det främst våfflor med sylt och grädde. Det finns även glutenfria och laktosfria våfflor.

Menyn erbjuder även hembakade kanelbullar och chokladkakor. Kaffe, te, varm choklad, lokalt producerad äppelmust och mycket annat gott. Allt serveras vid borden av kaféets servitriser.

✿Varmt välkomna✿

Solbackens café & Wåffelbruk
Adress: Italienska vägen, Båstad/Skåne
Hitta hit
Säsong: April-augusti
Öppettider: Lördagar, söndagar och helgdagar mellan kl. 12.00 och 17.00
Hemsida/Facebook/Instagram

Fler sommarkaféer hittar du under fliken ”Fik per landskap” på bloggen. Du får gärna tipsa mig om bra och mysiga sommarkaféer/säsongskaféer. Du kan även skriva en rad här på bloggen.

 

✶✶✶

Om Robbans bästa
Fikabloggen Robbans bästa drivs av mig Robert Kwok. Jag startade upp bloggen 2013 och skriver om den svenska fikakulturen och allt däromkring. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Jag skriver även artiklar till svensk och internationell media och till övriga företagare som vill lyfta fram den svenska fikakulturen.

Hör gärna av dig om du har något på hjärtat antingen här på bloggen eller via e-post. Mer om Robbans bästa här.

 

Skriv ett svar

Din epostadress publiceras inte.